Gadżet niestety nadal nie zamontowany

może w niedzielę będę miał więcej czasu, z którym u mnie od tygodnia jest bardzo kiepsko (wtajemniczeni wiedzą dlaczego). Wczoraj poświęciłem trochę czasu po ciemku i ledwo 3 stopnie było, ale skręcało mnie niesamowicie, więc teraz wpadło to:
Kiedyś takie kupiłem, ale okazało się, że w wersji USA i bez pilota (dość ważny w tym modelu), teraz trafiło się grafitowe, które dużo lepiej prezentuje się w Zosi. Wiem, że na zdjęciu widać jak bardzo odrapana jest ramka, na żywo jest lepiej, ale daje mi to do myślenia... kiedyś będzie czas to się odnowi
Niestety, kupiłem radio przez OLX, zapłaciłem z góry i mam problemy:
1. Radio gra świetnie, głośniki Bose naprawdę teraz grają (dobre stare radio), płytki czyta cd-rw nawet, więc laser w dobrym stanie, ale...
2. Nie działa większość klawiszy na panelu, a sprzedający wysłał mi w paczce samo radio, a w opisie i na zdjęciach był pilot, papiery, paragony itp. zamontowałem i dowiedziałem się o uszkodzeniach, bez pilota nie da rady, nie wspomnę, że na początku chciał za wysyłkę 50zł, zeszliśmy do 30zł, bo patrzyłem na stronę poczty i paczka uwaga szkło, ubezpieczenie i wartość przesyłki itp. dawały max 26zł... wysłał paczkę zwykłą za 13zł... zadzwoniłem z pytaniem gdzie pilot? no to ściema, że się zepsuł, dzieci zawieruszyły itp.... na drugi dzień wiadomość, że znalazł się pilot i powinien być sprawny i baterie wymienił i powinno być ok... założyłem radio i dzwonię, że większa część przycisków nie działa i że poczekam na paczkę z pilotem (posłał jako zwykły list za 1,75zł chyba) i zobaczę czy działa, ale teraz to radio jest warte połowę ceny i jeżeli przyjdzie pilot i będzie sprawny to proszę rekompensatę w kwocie połowy ceny albo zajadę do niego osobiście i wtedy demontuję radio i zwrot kosztów razem z zawyżoną wysyłką... mam 150km do niego...
3. na szczęście pilot doszedł i jest sprawny, gadka o wymianie baterii to bzdura, bo była rozładowana, wsadziłem nową i jest ok, cieszę się z dźwięku, ale jednak ta myśl, że to jednak nie do końca działa...
Niestety będę nalegał na zwrot połowy ceny, a chyba jednak skończy się na chamskiej wizycie... jak to mówią, mądry Polak po szkodzie, bo mogłem kupić takie samo, w niższej cenie tylko srebrne i przez alle... więc z jakimś tam zabezpieczeniem chyba
Cholera, radio strasznie mi się podoba, pasuje mi do auta, choć ma niebieskie podświetlenia i chyba jednak dam do jakiegoś elektronika do naprawy, ale czy będzie mi się to opłacać? Jedno jest pewne, mam pilot, którego nie można dostać na ebayu, jest tak bardzo rzadki, a Sony odpisało, że można kupić nowy za prawie 150zł
Nie ma to jak przygody hehehe
Piszcie co chcecie, że sony blablabla, ja wiem jak to przyjemnie gra dla moich uszu... marzy mi się Nakamichi, ale ceny i dostępność to naprawdę masakra, ale radia mi się podobają, bo wyglądają jak tani badziew, a brzmienie... ech
Rozpisałem się, nie musicie czytać hehehe
Ogólnie Zosia ma się bardzo dobrze, codziennie dzielnie walczy z kilometrami, jedynie co to chyba wymiana przednich wycieraczek będzie mnie czekać, bo aktualnie mam Bosch (te bananowe) z wymienionymi gumkami na Valeo, ale niestety jak jest zimno to lubią skakać po szybie, są mniej elastyczne... do tego stopnia, że dziś na autostradzie po włączeniu włączyło się nagrywanie awaryjne w kamerce hehehe... decyzja pewnie padnie na alca zwykłe szkieletowe, bo tanie, dobre i nie żal wywalić na śmietnik po roku za ok. 30zł