Wycie skrzyni biegow + wymiana oleju w 1.9cdti

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Skasowany użytkownik 6483

#16 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

No i dzis skrzynia założona. Na całe szczęscie biegi już mi nie zgrzytają ale będę ostrożny z optymizmem. Póki co to mam problem z świecącą sie kontrolką ASR lub trakcji (autko w poslizgu) oraz nie wyłączają mi się kierunkowskazy. Musieliśmy niestety rozłączyć układ kierowniczy podczas montażu no i to pewnie miało wpływ na to świecenie i nie wyłączanie kierunków. Jutro postaram sie podjechać do kumpla elektronika , niech mi pogasi błedy i sprawdzi co jest grane z kierunkami . :piwo:
hutnik81

#17 Post autor: hutnik81 »

Kolego i jak ta skrzynia? Wszytsko działa? Belfer sie sprawdził??:) bo i ja do szanownego kolegi Belfra chciałbym się wybrać....
Awatar użytkownika
fredas
Zafiromaniak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira B
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#18 Post autor: fredas »

Ja też miałem u belfra robioną galopkaste i jest :ok:
Obrazek
Obrazek
hutnik81

#19 Post autor: hutnik81 »

Po rozmowie z P. Belfrem i opisaniu moich objawów wychodzi że muszę pojechać, ale to prawie 200km no i części zamienne w cenie poznańskiej (podejrzewam ze sprzęgło będzie do wymiany a razem z nim pewnie dwumasa) no i dzien wywalony...:(ale chyba nie ma zmiłuj się:(
Skasowany użytkownik 6483

#20 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

Co do mojej skrzyni biegów , przejechałem nią jakieś 10 tys km od naprawy i jest dobrze. jedyne co mnie troszkę irytuje to problemy z wkleszczaniem 2 i 3 . Po konsultacji z kolega Belfrem , na wiosnę zrobię regulacje ciegien według wskazań Belfra. mam nadzieję ,że to pomoże i problem zniknie. Rozmawiałem z kolegą , który tez miał ZB i okazuje sie ,że te skrzynie tak działają , mało precyzyjnie . Postaram sie jednak to zmienić :)
Awatar użytkownika
fredas
Zafiromaniak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira B
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#21 Post autor: fredas »

Ja na mojej też stwierdzam że lekko za ciasno trójka wchodzi :lol: ale to już pierdół :>
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”