[B] - Rafoooo - 2.0 Turbo, Sport 200KM, 2006 Lpg BRC
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ale zamienniki powinni stosować w samochodach wtórnie naprawianych a nie w oryginałach :>
i z racji że Zosia była fabryczna dostałem takową wycenę. a z tego co widać masz więcej elementów uszkodzonych plus tylni błotnik który nie jest wymienialny lecz trzeba rozwiercać i wymieniać całe poszycie...
Brałeś samochód zastępczy na koszt sprawcy? przysługuje Ci od momentu zdarzenia... ja brałem na koszt sprawcy Trafika z racji że Zosia jest 7 osobowym autem, a ja miałem wczasy zarezerwowane na 6 osób, standardowa osobówka nie jest 6 osobowa, w swoim przypadku odwlekałem rzeczoznawcę po to by z zastępczego jak najdłużej korzystać, a jak już przyjechał to auto zastępcze od momentu wizyty rzeczoznawcy max na 7 dni jak brałem gotówkę do ręki a jak bezgotówkowo to na czas naprawy...
i z racji że Zosia była fabryczna dostałem takową wycenę. a z tego co widać masz więcej elementów uszkodzonych plus tylni błotnik który nie jest wymienialny lecz trzeba rozwiercać i wymieniać całe poszycie...
Brałeś samochód zastępczy na koszt sprawcy? przysługuje Ci od momentu zdarzenia... ja brałem na koszt sprawcy Trafika z racji że Zosia jest 7 osobowym autem, a ja miałem wczasy zarezerwowane na 6 osób, standardowa osobówka nie jest 6 osobowa, w swoim przypadku odwlekałem rzeczoznawcę po to by z zastępczego jak najdłużej korzystać, a jak już przyjechał to auto zastępcze od momentu wizyty rzeczoznawcy max na 7 dni jak brałem gotówkę do ręki a jak bezgotówkowo to na czas naprawy...
-
Rafoooo
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Niestety macie rację. PZU zaniża koszty naprawy. Teściu miał podobną sytuację w 2 letnim aucie. Gość cofał i zahaczył o przedni zderzak. Szkodę wycenili mu na 650 zł
Zawiózł auto do ASO i tam ogarneli mu to bezgotówkowo jednak skasowali za to grubo ponad 2000zł. Jak rzeczoznawca przegnie pałkę to wstawiaj auto do jakiegoś dobrego warsztatu. Niech Ci to robią!! A mogą nawet do kwoty równej 100% wartości pojazdu w eurotaxie. Tak więc będziesz miał nową Zośkę, z prawej strony

-
Rafoooo
Dzwoniłem do autoryzowanego serwisu Opla w Krakowie, zacząłem rozmowę z Panem, mówiąc co mi się przytrafiło ... Gość mi przerwał w pewnym momencie i nawija:
Gość: Przepraszam że Panu przerwę, ale z grzeczności zapytam, w jakiej firmie jest ubezpieczony sprawca?
Ja: No w P..Z..U
Gość: Bardzo Dobrze!!! , a takie jeszcze jedno pytanie "wzywał Pan policję?"
Ja: tak, była policja.
Gość: Bardzo Dobrze!!!
Ja:
Gość: Pan bierze przyjedzie tym autem tutaj, My wszystko załatwimy, mamy tu swojego rzeczoznawcę, nie jakiegoś tam z tamtej firmy, więc proszę go odwołać ... wystawimy papiery do Towarzystwa z wyceną i zrobimy z tym autkiem na cacy :>
I teraz nie wiem co myśleć i co zrobić?
... Jakieś propozycje???
Tak ogólnie miał do mnie zadzwonić rzeczoznawca i ustalić termin, to dziś dostałem sms, żebym się skontaktował z nimi w celu ustalenia wizyty
.... już minusują sobie u mnie!!! .... ale dobra dzwonię .... i słyszę ... wciśnij 1, ... wciśnij 2 .... itd.
w końcu połączyło mnie z konsultantem ..... a Ten mówi że dziś im aktualizują system i że dziś nic nie załatwię !!!???
...... Nosz kur.... ledwo się zaczęło, a ja już mam dość!!!
Gość: Przepraszam że Panu przerwę, ale z grzeczności zapytam, w jakiej firmie jest ubezpieczony sprawca?
Ja: No w P..Z..U
Gość: Bardzo Dobrze!!! , a takie jeszcze jedno pytanie "wzywał Pan policję?"
Ja: tak, była policja.
Gość: Bardzo Dobrze!!!
Ja:
Gość: Pan bierze przyjedzie tym autem tutaj, My wszystko załatwimy, mamy tu swojego rzeczoznawcę, nie jakiegoś tam z tamtej firmy, więc proszę go odwołać ... wystawimy papiery do Towarzystwa z wyceną i zrobimy z tym autkiem na cacy :>
I teraz nie wiem co myśleć i co zrobić?
Tak ogólnie miał do mnie zadzwonić rzeczoznawca i ustalić termin, to dziś dostałem sms, żebym się skontaktował z nimi w celu ustalenia wizyty
w końcu połączyło mnie z konsultantem ..... a Ten mówi że dziś im aktualizują system i że dziś nic nie załatwię !!!???
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Wstawiaj do opla. Zrobia Ci to i przynajmniej bedziesz mial papier z ASO i gwarancje na naprawe. Ja bym sie nie wahal. Jak zoska jest tak dopieszczona, to rozpieszczaj ja dalej
bedziesz mial pewnosc ze zrobia Ci dobrze
Dodatkowo dostaniesz auto zastepcze tej samej klasy. Moze dostaniesz ZC na kilka dni
Dodatkowo dostaniesz auto zastepcze tej samej klasy. Moze dostaniesz ZC na kilka dni
Ostatnio zmieniony 31 mar 2016, 16:39 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
Rafał proponuje Ci zaczekać i poczekać na rzeczoznawcę jak źle według Ciebie wyceni Ci auto to (sprawdź ile to będzie mniej więcej Cię to kosztowało u jakiegoś znajomego u którego będziesz naprawiał co dobrze robi), bez wahania jedź do serwisu i wstaw do nich. Chyba że dobrze dostaniesz i po naprawie jeszcze zostanie to bież kasę... :>
-
Rafoooo
- rafant4011
- Zafiromaniak
I zastępczy bież! Niech PZU płacze i płaci! A CO!!Rafoooo pisze:Ja czas mam
-
Rafoooo
-
Flora
To ten nowy wariant 7-mio osobowy Multiplii? Też się nad nią zastanawiałem, bo wewnątrz jest dużo więcej miejsca niż w Zafirze, tylko nigdzie nie mogę znaleźć wersji z szyberdachem, a na tym mi najbardziej zależy.Rafoooo pisze:No i niestety stało się ..... Zafira idzie na sprzedaż![]()
..... ale za to już mam na oku następny samochód, którym myślę że pojeżdzę dłużej![]()
Obrazek
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Dzisiaj 1kwietniarafant4011 pisze:Rafoooo, czemu taka decyzja że sprzedajesz?
- rafant4011
- Zafiromaniak