listwa uszczelniajaca przy progu
jakby co to mam takową orginalną Oplowską listwę na prawy próg do sprzedania GM# 13238914
zapłaciłem za nią 175zł ale odsprzedam taniej bo już nie mam Zafiry.
Jeśli jest ktoś chętny a Warszawy to prosze o kontakt
(wysyłka jest trochę problematyczna bo listwa jest giętka, ze sprężyną zawulkanizowaną w środku i ma ze 2 metry)
Pozdrawiam
Wojnie
zapłaciłem za nią 175zł ale odsprzedam taniej bo już nie mam Zafiry.
Jeśli jest ktoś chętny a Warszawy to prosze o kontakt
(wysyłka jest trochę problematyczna bo listwa jest giętka, ze sprężyną zawulkanizowaną w środku i ma ze 2 metry)
Pozdrawiam
Wojnie
Dziś pozbyłem się tych uszczelek . O zgrozo !!! Nie odczuwam różnicy w hałasie . Kołki zostawiłem nawet ich za bardzo nie widać. Po zerwaniu listw z kołków szybciutko wszystko wyschło to co było powodem korozji.czesław pisze:Koledzy a czy ta uszczelka nie tłumi odgłoów z pod podwozia,w poprzednim aucie jej niemiałem i było dużo głośniej niż w zafirze
-
- Bywalec
- Imię: Piotrek
- Auto: Opel Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
A wie ktoś jak rozwiązano problem z tą korozją na progach pod tą długą gumą gdzie zbiera się woda w wersji po liftingu; chciałbym zlecić naprawę lakiernikowi ale nie wiem co mu dokładnie powiedzieć żeby zrobił to raz a dobrze na lata i czy kupić nową tą długą gumę (co idzie po progu od całych przednich do całych tylnych drzwi) czy można usunąć bez większych zmartwień na przyszłość? Gdzieś wyczytałem że zamiast tej gumy chyba montują w wersja po liftingu jakiś plastik czy coś takiego, a usuwanie korozji, zabezpieczanie i zakładanie nowej gumy pomaga tylko na chwile.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2016, 01:04 przez xrs, łącznie zmieniany 5 razy.
Witam!
Orjentuje się ktoś, czy listwy aktualnie sprzedawane przez DIXI-CAR http://sklep.dixi-car.pl/uszczelka-plyt ... -6217.html są z plastkiem czyli w nowerj wersji?
Niby numer części podają stary a na zdjęciach wygląda na nowy.
Dzwonie tam, napisałem e-mail i od 3 dni zero kontaktu.
Dzięki
Orjentuje się ktoś, czy listwy aktualnie sprzedawane przez DIXI-CAR http://sklep.dixi-car.pl/uszczelka-plyt ... -6217.html są z plastkiem czyli w nowerj wersji?
Niby numer części podają stary a na zdjęciach wygląda na nowy.
Dzwonie tam, napisałem e-mail i od 3 dni zero kontaktu.
Dzięki
Pozdrawiam
-
- Bywalec
- Imię: Piotrek
- Auto: Opel Zafira
A ma ktoś nr katalogowy listwy z wersji po liftingu czyli po 2008 r., zdjęcie albo namiary? Ponoć z tą po liftingu nie ma już takiego problemu i chciałbym obadać czy podpasuje do rocznika 2007.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2016, 12:00 przez xrs, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Próbowałem samym przed zimą - co prawda w innym miejscu - ale powłoka popękała i rdza wyszła, więc pewnie trzeba zrobić całość.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Przeglądacz
- Imię: Mariusz
- Auto: Zafira
Ok pytanie czy te uszczelki z "plastikowym" wkładem będą pasować do ZB z roku 2006 które ma jeszcze metalowy wkład? Też mam progi do zrobienia i zastanawiam się jak to rozkminić wszytko. na program już ogniska rdzy wyłażą. Dodatkowo dół drzwi tez jest zaatakowoany przez rudą. Jak sobie z tym radzicie?