Wymiana uszczelniaczy półosi w M32
-
srut
Witam potrzebuje porady jak wymienic uszczelniacz na dluzszej półosi (prawa str od pasaz) w ZB 1.9 8v?
czy bede w stanie wykonac samodzielnie w garazu??
czy kanał i specjalne narzedzia i umiejetnosci beda niezbedne??
dodam tylko ze cos tam o mechanice sie orietuje(zmieniałem 2 razy silnik w polonezie,remontowałem skrzynie w 126p
)ale to inna epoka
najlepszy byłby konkretny tutek co by krok po kroku zrobic
ma ktos,cos na ten temat??
czy bede w stanie wykonac samodzielnie w garazu??
czy kanał i specjalne narzedzia i umiejetnosci beda niezbedne??
dodam tylko ze cos tam o mechanice sie orietuje(zmieniałem 2 razy silnik w polonezie,remontowałem skrzynie w 126p
najlepszy byłby konkretny tutek co by krok po kroku zrobic
ma ktos,cos na ten temat??
-
Belfer
-
sliwaoslo1910
Witam,mam problem chyba ze skrzynia biegow.
Wczoraj nagle przestal jechac samochod czy do przody czy do tylu (automat).Biegi teoretycznie normalnie wchodza ale jak dodaje gazu auto stoi w miejscu.
Slychac tylko pisk i skrzypienie przy dodawaniu gazu.
Jesli jest ktos kto moze mi pomoc bede bardzo wdzieczny .
Pozdrawiam Bartek
Wczoraj nagle przestal jechac samochod czy do przody czy do tylu (automat).Biegi teoretycznie normalnie wchodza ale jak dodaje gazu auto stoi w miejscu.
Slychac tylko pisk i skrzypienie przy dodawaniu gazu.
Jesli jest ktos kto moze mi pomoc bede bardzo wdzieczny .
Pozdrawiam Bartek
-
srut
Do Belfer...
Hmm...czyli mam rozumieć ze:korzystam z kanału, odkręcić nakrętke prxeguba, podstawić kobylke pod pr str,odkręcić kolo sworzeń wahacza oraz łącznik stabil, a także wysunąć przegub poza piaste, powiesićcala polos wraz z przegubem,i co teraz ???trzeba odkręcić pewnie osłonę lozyska podpory polosi czy cała podpory? ? I co jak pociągnę za polosi zaraz obok uszczelniacza to polos wyjdzie czy na jakieś zabezpieczenia? ?czy ewentualnie stuknac poprzez drewniany klocek w przegub wew od str skrzyni??tego niewiem żeby mi się przeguby nierozsypaly
Oczywiście sprawa spuszcza oleju oczywista--a i jeszcze jedno prosił bym o podanie jaki uszczelniacz zastosować żeby to pewne było. .
Gdy się zabiorę za to zrobię i wrzucę tutka info będzie dla potomnych
Hmm...czyli mam rozumieć ze:korzystam z kanału, odkręcić nakrętke prxeguba, podstawić kobylke pod pr str,odkręcić kolo sworzeń wahacza oraz łącznik stabil, a także wysunąć przegub poza piaste, powiesićcala polos wraz z przegubem,i co teraz ???trzeba odkręcić pewnie osłonę lozyska podpory polosi czy cała podpory? ? I co jak pociągnę za polosi zaraz obok uszczelniacza to polos wyjdzie czy na jakieś zabezpieczenia? ?czy ewentualnie stuknac poprzez drewniany klocek w przegub wew od str skrzyni??tego niewiem żeby mi się przeguby nierozsypaly
Oczywiście sprawa spuszcza oleju oczywista--a i jeszcze jedno prosił bym o podanie jaki uszczelniacz zastosować żeby to pewne było. .
Gdy się zabiorę za to zrobię i wrzucę tutka info będzie dla potomnych