[A] - Maćku--> 1.8 Elegance, 115KM, 2000r, Irmscher

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#271 Post autor: Maćku »

A mówił Ci Krzysiek :taktak: podobnie ma mój brat też taczka jak ch... taki zawias to tylko reprezentacyjny albo dla młodego bez dzieciaków... myślę jednak jak by to był gwint KW albo coś z 2 tysie z regulacją twardości to była by inna rozmowa :lol:

A dziś doszły mi 2 nowe gumy Imperiala zobaczymy czy dadzą rade w normalnej jeździe na bieżąco postaram się zdawać relacje czy warte czy nie... koszt 165zł sztuka ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Aliass
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#272 Post autor: Aliass »

wojtowca pisze:Nie, naprawdę wymieniam z powrotem na to co miałem. Tym się kur*a jeździć nie da, albo się da ale ja już za stary jestem :lol:. Zakładam seryjne KYB ze sprężynami które miałem wcześniej. Jak dobrze, że ja tych sprężyn nie sprzedałem :?

I tu racja... takie auta to nie na polskie drogi.. wszyscy chca obnizyc a ja chce jeszcze wyzej :oops:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak
Imię: Mateusz
Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
Model: MZRCD
Oznaczenie silnika: CITD

#273 Post autor: Mat86radom »

Aliass, prawie dwa lata toczyłem się na obniżonym zawiasie po naszych polskich drogach i nie narzekalem, także co kto lubi. :piwo: do zośki mej też już jest gleba w planach na obecny sezon.

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#274 Post autor: norris_85 »

Polskie drogi polskim drogom nie równe :( dla przykładu zawias w moim zefirze notorycznie dostaje w d... bo trasa którą zazwyczaj pokonuję należy do naprawdę beznadziejnych i cżęsto muszę kontrolować prędkość żeby zbytnio tyłek nie bolał, ale wystarczy, że skieruję się w stronę stolicy i zaraz inne odczucia, tak więc wszystko zależy kto gdzie jeździ...

Awatar użytkownika
wojtowca
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: Opel Zafira A
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#275 Post autor: wojtowca »

Mat86radom pisze:Aliass, prawie dwa lata toczyłem się na obniżonym zawiasie po naszych polskich drogach i nie narzekalem, także co kto lubi. :piwo: do zośki mej też już jest gleba w planach na obecny sezon.
Święta prawda,dlatego już zamówiony cały zestaw Kayaba przód i tył i zakładam sportowe sprężyny te które miałem wcześniej bo naprawdę było nisko ale komfortowo.
Obrazek
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."

Leonardo da Vinci

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#276 Post autor: Wojti »

Oj chłopaki jak tu czytam Wasze wypowiedzi to chyba 19* nie kupuje he he :lol:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#277 Post autor: rafant4011 »

Wojti pisze:Oj chłopaki jak tu czytam Wasze wypowiedzi to chyba 19* nie kupuje he he :lol:
Bo pewnie szykujesz się na 21" :lol:

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#278 Post autor: Maćku »

Wojti chce buct pierwszym w europie na 21" :piwo: dziś jazda w zakrętach to sama radość wreszcie auto jie myszkuje i jedzie tam gdzie ja chcę niski profil rządzi hehe... szykuje sie do zakupu pakietu Irmaschera gdyby ktoś widział Zoche na szrocie z tym pakietem dzwonuic pukać itp.

P.S. jak ktoś sie chce pozbyć tylnich lamp po liftowych to chetnie przygarne :ok: za pln oczywiście :ok:
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2016, 23:21 przez Maćku, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aliass
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#279 Post autor: Aliass »

Mat86radom pisze:Aliass, prawie dwa lata toczyłem się na obniżonym zawiasie po naszych polskich drogach i nie narzekalem, także co kto lubi. do zośki mej też już jest gleba w planach na obecny sezon.
norris_85 pisze:Polskie drogi polskim drogom nie równe dla przykładu zawias w moim zefirze notorycznie dostaje w d... bo trasa którą zazwyczaj pokonuję należy do naprawdę beznadziejnych i cżęsto muszę kontrolować prędkość żeby zbytnio tyłek nie bolał, ale wystarczy, że skieruję się w stronę stolicy i zaraz inne odczucia, tak więc wszystko zależy kto gdzie jeździ...

Droga na działke to około 300m ale tam wiecej niz 10km/h nie da rady jechac... Pozatym inaczej jak jezdzi sie po trasach szybkiego ruchu a inaczej po miescie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak
Imię: Mateusz
Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
Model: MZRCD
Oznaczenie silnika: CITD

#280 Post autor: Mat86radom »

Aliass, na mojej dzielni Też brakuje asfaltu, główne przebiegi robiłem po mieście i nie narzekalem na komfort Jazdy na opuszczonym zawiasie. Każdy lubi co innego ;)

konradviking

#281 Post autor: konradviking »

Zwisy nie zwisy możecie trzeć miską po asfalcie mi to tito, ale na Boga za wami się jechać nie da, przed każdą studzienką, dziurą, wyrwą, ostry hamulec do 30km/h, później ostry but do 90km/h i znów "hebel" przed następną studzienką, pracujecie w fabryce z tarczami i klockami hamulcowymi to sobie hamujcie ale nie wszyscy mają to szczęście ;P Hamuje taki na prostej drodze przy każdym "pryszczu" na nawierzchni a później "burak wjechał mi w tył na prostej drodze, kto mu dał prawo jazdy"

Awatar użytkownika
wojtowca
Zafiromaniak
Auto: Opel Zafira A
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#282 Post autor: wojtowca »

Konrad dramatyzujesz i wyolbrzymiasz :>. SNICKERS dla Ciebie... ;)
Obrazek
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."

Leonardo da Vinci

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#283 Post autor: ryba1 »

konradviking, wiesz co to bezpieczna odległość???

konradviking

#284 Post autor: konradviking »

ryba1 pisze:konradviking, wiesz co to bezpieczna odległość???
yyy wiem dlatego w nikogo z "glebowców" nie wjechałem, po za tym nie rozumiem co ma bezpieczna odlagłość, do upierdliwego hamowania drugiego kierowcy...

nie no ale serio przyznajcie że tak jest, sąsiad ma zglebionego golfa II, na 1,5km odcinku 10razy rozpędza się prawie do odcięcia, i hamuje prawie do zera, tarcze czerwone, hałasu dużo, jaki sens ma taka jazda?
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2016, 22:58 przez konradviking, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fredas
Zafiromaniak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira B
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#285 Post autor: fredas »

ryba1 pisze:konradviking, wiesz co to bezpieczna odległość???
I zasada ograniczonego zaufania :> wystarczy jechać wolniej niż ten przed tobą i obędzie się bez hamulców :lol:
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2016, 22:59 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Zafira A”