[A] - szary - Zafirka szarego 1.8 2003 r
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
szary, niektórzy sobie chwalą te żarówki, ja osobiście nie mam do nich przekonania po tym jak nightbreakery padły po 4miesiącach. Oby Twoje służyly o wiele dłużej
- Mat86radom
- Zafiromaniak
Czekam na relację powiedzmy za pół roku , ja u siebie mam Tungsram megalight 120 już rok i miesiąc.szary pisze:Sam miałem kiedyś nightbreakery i też bardzo szybko mi padły. Ponoć te są wytrzymalsze. Czy na prawdę to czas pokaże
Też miałem Osram Cool Blue Hyper i chyba one nie mają homologacji albo miałem jeszcze jaśniejsze wpadające w błękit. Pamiętam, że były wtedy dwie wersje do kupienia - 1. z homologacją i gorzej świecące (chyba 4300kelvinów) 2. bez homologacji bodajże 6000K
To mało ważne, z doświadczeń - żywotność dobra, nie spaliła się żadna przez rok, wygląd lampy super (miałem wtedy Honde, reflektory soczewkowe marki Sonar, żarówa H1), soczewki naprawdę efektownie wyglądały, lekko w błękit przechodziły, ale same światło już tak nie zawsze dobrze - w ładną pogodę jest w porządku, światło jaśniejsze, ale nie że świecą dalej, ale w deszczu to była tragedia... Zmieniłem na Tungsram Megalight+90% i super były
Do Zosi po zakupie kupiłem Tungsram Megalight +120% również super, po roku jedna się spaliła i kupiłem do testu Tungsram Bluish czy jakoś tak - wyglądają dobrze, świecą ładnie, ale nie tak mocno i daleko jak +120%...
Rozpisałem się jak zawsze hehehe napisz jakie odczucia masz z tymi Osramami
To mało ważne, z doświadczeń - żywotność dobra, nie spaliła się żadna przez rok, wygląd lampy super (miałem wtedy Honde, reflektory soczewkowe marki Sonar, żarówa H1), soczewki naprawdę efektownie wyglądały, lekko w błękit przechodziły, ale same światło już tak nie zawsze dobrze - w ładną pogodę jest w porządku, światło jaśniejsze, ale nie że świecą dalej, ale w deszczu to była tragedia... Zmieniłem na Tungsram Megalight+90% i super były
Do Zosi po zakupie kupiłem Tungsram Megalight +120% również super, po roku jedna się spaliła i kupiłem do testu Tungsram Bluish czy jakoś tak - wyglądają dobrze, świecą ładnie, ale nie tak mocno i daleko jak +120%...
Rozpisałem się jak zawsze hehehe napisz jakie odczucia masz z tymi Osramami
- Mat86radom
- Zafiromaniak
kacza1982, bluish Inaczej sportlight mają tylko +50%
- Mat86radom
- Zafiromaniak
Zgadza się, powiem, że nawet bardzo przydatna rzecz. Co prawda po włożeniu okularów odstaje (bo to raczej etui na małe korekcyjne), ale to akurat chyba nikomu z nas nie przeszkadza, bo okularki ładnie schowane i nie walają się i tymbardziej nie rysują
Co do żarówek - Mati, wiem, że są tylko 50% +... kupiłem dla testu i świecą dobrze, ale nie jak megalight +120%... teraz wydatki mnie zżerą do reszty, ale przy najbliższej okazji kupię nowy komplet +120%, może będą lepiej wyglądać przy nowych ledach na postojówkach
Co do żarówek - Mati, wiem, że są tylko 50% +... kupiłem dla testu i świecą dobrze, ale nie jak megalight +120%... teraz wydatki mnie zżerą do reszty, ale przy najbliższej okazji kupię nowy komplet +120%, może będą lepiej wyglądać przy nowych ledach na postojówkach