[B] - wampir - ZAFIRA 2.0T

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira B OPC 300+
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#241 Post autor: Sumik »

No to właśnie pokazałeś jaką masz wiedzę skoro twierdzisz, że dziurę w układzie spowodowaną otwartym zaworem można skorygować programem. Nie wiem jak :mur:
ryba1 pisze:trochę więcej opli przygotowałem i mam większą wiedzę na ten temat
A skąd wiesz ile aut i jakich marek ja przerobiłem?? Masz jakiś dar jasnowidzenia?? Wiesz czym się zajmuję i zajmowałem?? Chyba nie!! Bo gdybyś znał prawdę to zapewne byś nie pyskował. To że jesteś starszy nie znaczy że masz większe doświadczenie... Tu byś się mógł przejechać ;]

Ale jak zwykle Ryba wszechwiedzący. Bo Ty robiłeś!! Inni nic nie robią i nie mają doświadczenia.

Nie wchodzę w polemikę bo nie masz wystarczających argumentów żeby podejmować dyskusję. Kiedyś na spocie rozmawialiśmy w 4 oczy i usłyszałem tylko z twoich ust: " to zobaczysz" ... " bo wybuchnie"... " "przyjdziesz do mnie"... nie wiem po co. Jedyne co dobrego wyniosłem z tej krótkiej rozmowy to butelka Heinekena, którego otrzymałem za to jak udowodniłem Ci że jednak nie miałeś racji z MBC. Dałeś browara, a nawet nie sprawdziłeś jak ja to zrobiłem i jak to działa...

Do Admina: w/w tekst nie posiada docinek ani wulgaryzmów :) to sama prawda.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2016, 10:52 przez Sumik, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
Imię: Grzegorz
Auto: Signum
Model: Polift
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#242 Post autor: gRZENIU »

wampir11111
Mam sprezyne peknieta i mysle nad wymiana wszystkich na eibacha -30 :lol: Dotego tarcze i klocki do wymiany :facepalm:
Michał doskonale rozumiem ... Przyjemności na samym końcu ... :lol:
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2016, 03:41 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
wampir11111
Zafiromaniak
Imię: Michał
Auto: Zafira B 340KM/480Nm
Model: B
Oznaczenie silnika: Z20LER
#243 Post autor: wampir11111 »

Spoko gRZENIU jade luknac sprezyny z firmy NK bo mialek kiedys w Asi Sparco -30 dedykowane i powiem ze prowadzenie bylo gorsze :lol:

Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak

#244 Post autor: Sumik »

gRZENIU pisze:Mam sprezyne peknieta i mysle nad wymiana wszystkich na eibacha -30 :lol: Do tego tarcze i klocki do wymiany :facepalm:
Co do sprężyn to Eibach zapewne byłby najlepszym rozwiązaniem. Stosunek ceny do jakości jest chyba najlepszy ze wszystkich producentów. Jak masz jakieś dojście do części to kupisz je nawet za 570 zł ( ja tyle zapłaciłem) a może i taniej.
Co do tarcz i klocków to polecam Mikody GT nacinane i nawiercane (polskie tarcze produkowane w Częstochowie), a do tego klocki ATE ceramic. ( przypadkiem nie kupuj Jurid White też są z domieszką ceramiki, po kilku hamowaniach tarcza pokrywa się jakimś dziwnym nalotem). Jest to bardzo dobry komplet jeżeli chodzi o właściwości układu. Klocki są trwalsze i wolniej się ścierają, nie trzeba ich rozgrzewać tak jak typowe klocki ceramiczne, a dodatkowo i to jest chyba najważniejsza cecha NIE PYLĄ. Przy tak fajnych felgach jakie masz będziesz miał dużo czyszczenia a tak można tego uniknąć. Posiadałem taką konfigurację w 2 autach i tylko czekam aż mi się skończą hamulce i wrzucam jakieś nacinane nawiercane tarcze( Mikoda niestety nie produkuje w rozmiarze 321mm, ale zostają jeszcze Zimmermany).
Jeżeli już chcesz to robić na wysokim poziomie to polecam przewody w stalowym oplocie. Kupisz je raz i przeżyją auto. Troszkę kosztują no ale:
http://allegro.pl/przewody-hamulcowe-he ... 73944.html
I można wybrać kolor :lol:

Awatar użytkownika
wampir11111
Zafiromaniak
#245 Post autor: wampir11111 »

Sumik co do tarcz to Zimmermann gladkie mam takie a Asi i sa gites a klocki dam Ferodo Premium polecil mi przedstawiciel Zimmermanna lub Ate Ceramic :lol: Jutro maja dojechac sprezyny NK i zobacze jak wygladaja ;)

Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
Imię: Grzegorz
Auto: Signum
Model: Polift
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#246 Post autor: gRZENIU »

Sumik pisze:Co do tarcz i klocków to polecam Mikody GT nacinane i nawiercane, a do tego klocki ATE ceramic
Ja u siebie będę chciał zastosować taki zestaw ... Miałem podobny w Astrze F i byłem bardzo zadowolony , do tego niebieski płyn hamulcowy ATE o zwiększonej temp. wrzenia i bajka ... :lol:
wampir11111 pisze: klocki dam Ferodo Premium polecil mi przedstawiciel Zimmermanna lub Ate Ceramic
Klocki polecam Ate Ceramic , tak jak Sumik, pisze nie pylą aż tak jak standardowe klocki ... :piwo:

Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak

#247 Post autor: Sumik »

Jezeli chodzi o plyn to polecam RBF 660. Nie do zajechania !!!

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC

#248 Post autor: ryba1 »

Sumik, tyle zmieniałeś posta ze juz nie wiem na co mam odpisać :lol:

Awatar użytkownika
wampir11111
Zafiromaniak
#249 Post autor: wampir11111 »

Oto galeria z dzisiejszego dnia :lol: Jak widac sprezyna kicha :| Zalozylem KYBa i tez kicha bo zwoje obcieraja o siebie :mur: Jutro maja dojechac Monroe i zobaczymy. Przyokazji pulpit dostal lakier ;)
Załączniki
Kyb.jpg
Kyb1.jpg
Pulpit.jpg
Pulpit1.jpg

Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#250 Post autor: rafant4011 »

Lakier dopasowali identyczny czy jest różnica? a może pomalowałeś całość?

Awatar użytkownika
wampir11111
Zafiromaniak
#251 Post autor: wampir11111 »

rafant4011 pisze:Lakier dopasowali identyczny czy jest różnica? a może pomalowałeś całość?
rafant4011 dobieralem sam w super sloncu delikatnie sie rozni ale naprawde trzeba sie przyjrzec ;) Jak dla mnie jest oki :lol:

organista15

#252 Post autor: organista15 »

Jak sprawdzisz sobie temperaturę płynu chłodniczego mając zwykłe radio ?

Awatar użytkownika
wampir11111
Zafiromaniak
#253 Post autor: wampir11111 »

organista15 pisze:Jak sprawdzisz sobie temperaturę płynu chłodniczego mając zwykłe radio ?
Wlasnie wiem o tym :/ Lecz jest kontrolka na desce ze jest za wysoka temp a mam w planach dac zegary EGT, temp. wody, cisnienie oleju i doladowania turbo :lol:

ps. czy jak zaloze radio Pioneer i sterowanie z kierownicy to wejde w kompa pokladowego :?:

Awatar użytkownika
kimapita
Przeglądacz
Imię: Piotrek
Auto: Zafira
Oznaczenie silnika: 19DT
#254 Post autor: kimapita »

Nie da rady, najprościej jakiś interfejs obd z bluetooth i na telefonie sprawdzać. Ale osobny wskaźnik temperatury to inny komfort jazdy.

Awatar użytkownika
wampir11111
Zafiromaniak
#255 Post autor: wampir11111 »

Hej takie pytanko czy podejdzie ten zestaw do mnie i czy da rade zrobic w Operze wyjscie audio na RCA :lol:

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6145273022

ps. dzieki za info :piwo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”