Zoska sama gasnie

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Romkar

Zoska sama gasnie

#1 Post autor: Romkar »

Witam mam problem z moją Zosia a zwłaszcza z silnikiem ponieważ sam gasnie na wolnych obrotach i biegu jalowym.
Wszystkie filtry nowe przepustnice czysta czujnik wałka nowy i dalej bez zmian pomocy !!
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: rafant4011 »

nie zapowietrza się?
Romkar

#3 Post autor: Romkar »

Właśnie że mi bo jak gasnie to odpala od razu. Tylko jak się kluczyka nie cofnie do pozycji zerowej to nie może zapalić kręci i kręci i bez odzewu. A jak kluczyk cofne do pozycji zerowej i próbuje palić to zapala od razu chwilkę pochodzi i gasnie. Komputer żadnych bledow nie wykrywa
organista15

#4 Post autor: organista15 »

Mówisz, że masz nowe filtry, może filtr paliwa został źle zamontowany lub wadliwy ? Może obudowa filtra jest nieszczelna ?
Romkar

#5 Post autor: Romkar »

Przed wymianą filtrów działo się tak samo dla tego zostały one wymienione na nowe no od czegoś musiałem zacząć diagnozę usterki
Awatar użytkownika
Rybka
Zafiromaniak
Imię: ROBERT
Auto: ZAFIRA B
Model: CDTI
Oznaczenie silnika: Z19DTL
#6 Post autor: Rybka »

Mogę się mylić ale,
cofając klucz na zero i potem odpalając załącza ci się na chwilę pompka elektryczna paliwa.(wstępne podanie)
Podpompuje ci paliwo i dlatego odpadli ci auto.
Jeśli nie cofniesz na zero klucza to pompka nie załączy się i ci autko nie pali.
Tak jak pisze kolega masz gdzieś nieszczelność i ci się zapowietrza auto.
Romkar

#7 Post autor: Romkar »

Przeglądałem z grubsza sprawę paliwa i nieszczelności i żadnych wycieków ani wad w całej instalacji no widziałem. A powracając do źle dokreconej obudowy filtra paliwa to miałem taką sytuację rok temu że paliwo to aż po kostce na parkingu się lało ale tak się Zosia no zachowywała paliw i normalnie można było ścigać
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”