Jakie montowali audio w zafirach

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Stecyk

Jakie montowali audio w zafirach

#1 Post autor: Stecyk »

Mam pytanie, jakie audio montowano w fabryce w zafirach? Jakieś firmowe te głośniki są? Otóż mam radio JVC i ori głośniki, muzyka gra jak zz wyższej półki audio. Szukałem po całym aucie jakiegoś subwoofera ale nie znalazłem, jestem w ciężkim szoku jak dobrze to gra. W lagunie miałem cabasse, a znajomy w l3 boose i i wiele gorzej to grało niż w zafirze .

Awatar użytkownika
tomzam
Mieszkaniec
Imię: Tomek
Auto: Opel
Model: ZafiraA
Oznaczenie silnika: DTH
#2 Post autor: tomzam »

Wszystkie ople ładnie graja, nawet stare modele mają fajny dźwięk, miałem corsę b i też byłem zdziwiony jakością dźwięku fabrycznego zestawu
W zafirach były montowane głośniki bose, jak podasz VIN do rozkodowania to wyjdzie czy masz je w opcji.

Janus
Zafiromaniak
Imię: Janusz
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH
#3 Post autor: Janus »

tomzam pisze:Wszystkie ople ładnie graja, nawet stare modele mają fajny dźwięk, miałem corsę b i też byłem zdziwiony jakością dźwięku fabrycznego zestawu
W zafirach były montowane głośniki bose, jak podasz VIN do rozkodowania to wyjdzie czy masz je w opcji.
Zgadzam się z Przedmówcą:
Radia w ZA występują najczęściej 4 modele:
1) CDR500 (były 2 typy - ten późniejszy Siemensa ma większy wzmacniacz i jest młodszy, przez co mniej awaryjny). Oba to radio + CD
2) CCR600 Phillipsa (kaseciak współpracujący ze zmieniarką CDC2 i CDC3. W Zośkach jest to CDC3 Phillipsa na 4 płyty, pod siedzeniem pasażera)
3) CCRT700 (radio kaseciak z telefonem, współpracuje z CDC2 i CDC3 ale podobno CDC3 współpracujące z CCRT700 nie jest kompatybilna z innymi radiami typu CCR600)
4) NCDR1100 (radio i komputer w jednym, wyświetlacz GID lub CID, nawigacja w opcji, zmieniarka w opcji CDC3 kompatybilna z NCDR1100 i NCDR1500. Zmieniarki od wersji z nawigacją podobno nie potrafią się dogadać z radiem bez nawigacji i vice versa)

Poza tym:
5) NCDR1500 - jakby NCDR1100 tylko zdaje się z telefonem

Popularne radia to CDR500 oraz NCDR1100 w połączeniu z CID-em oraz NAVI (która nie ma map na Polskę) + zmieniarka.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2016, 11:40 przez Janus, łącznie zmieniany 1 raz.
Janusz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”