[A] gRZENIU - Z20LET , Zafira A OPC, 192 PS,2002 ArdenBlau
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Dziękuję wszystkim i każdemu z osobna ...
wampir11111 kolano intercoolera się sprawdza , powinieneś to opatentować
Wojtownica , panel wymaga jeszcze dopieszczenia niestety ale dla mnie ogólnie bomba...
Maćku niestety dekodera DVB-T jeszcze nie zamontowałem ale na wszystko przyjdzie czas ...
Chrees sterowanie w kierownicy było ori i tak zostało ...
Norris_85 mam fotki tylko jeszcze je opisać muszę , zrobię odpowiedni opis
rafant4011, kierownice obszyłem w Warszawie na ul. piaskowej 3 i koszt takiej imprezki to 280 zł....
Jest jeszcze parę rzeczy do dopracowania , ale dni tak szybko uciekają Wojti , obszycie to był mój priorytet , bo na poprzedniej skórze już nie przyjemnie się trzymało kierownice , ale teraz to już inna bajka taka wisienka na torcie ...
wampir11111 kolano intercoolera się sprawdza , powinieneś to opatentować
Wojtownica , panel wymaga jeszcze dopieszczenia niestety ale dla mnie ogólnie bomba...
Maćku niestety dekodera DVB-T jeszcze nie zamontowałem ale na wszystko przyjdzie czas ...
Chrees sterowanie w kierownicy było ori i tak zostało ...
Norris_85 mam fotki tylko jeszcze je opisać muszę , zrobię odpowiedni opis
rafant4011, kierownice obszyłem w Warszawie na ul. piaskowej 3 i koszt takiej imprezki to 280 zł....
Jest jeszcze parę rzeczy do dopracowania , ale dni tak szybko uciekają Wojti , obszycie to był mój priorytet , bo na poprzedniej skórze już nie przyjemnie się trzymało kierownice , ale teraz to już inna bajka taka wisienka na torcie ...
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
gRZENIU dla mnie Zoska super konsola patent na 5+ napewno bedziesz mial kupe pytan jak to zrobiles Kiedy program robisz Jestem ciekaw ile wycisniesz Ja narazie mam zawias do roboty Pozniej odkladam na DP i pare gratow i programik
Ps. Bardzo bym chcial byc na Zlocie poznac Was ale delegacja Sam Wiesz jak to jest Pozdro
Ps. Bardzo bym chcial byc na Zlocie poznac Was ale delegacja Sam Wiesz jak to jest Pozdro
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
gRZENIU, ten czarny plastik co przykrywa wtryski z logo opla to dedykowane czy Twój wymysł???
jaki chcesz wgrać program??
jaki chcesz wgrać program??
Ostatnio zmieniony 11 cze 2016, 17:20 przez ryba1, łącznie zmieniany 1 raz.
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Grzesiek
Ps Fajne "2dinki" ale moim zdaniem ekran jest stanowczo za nisko
Ps Fajne "2dinki" ale moim zdaniem ekran jest stanowczo za nisko
Ostatnio zmieniony 11 cze 2016, 17:33 przez SD72, łącznie zmieniany 1 raz.
bazyliszek72
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Człowiek spokojnie jedzie do pracy , a tu nagle łub... aż podskoczyłem z fotela ... za chwilę ukoazło się pęknięcie...
Na szczęście szybka już wymieniona ... Mam ubezpieczone szyby więc szybko poszło ...
Michał podobnie jak Ty jeszcze Downpipe do zrobienia i dopiero program , myślę ,że do końca sierpnia się wyrobie Jak nic po drodze nie wyskoczy ... Chciałbym osiągnąć 260-270 Ps ale zobaczymy ile się udawampir11111 pisze:Kiedy program robisz Jestem ciekaw ile wycisniesz
osłona jest z innego auta ,troszkę pomodyfikowana , Jeżeli chodzi o program to na początku sięrpnia jestem umówiony na konsultację i wtedy będe wiedział co i jak ...ryba1 pisze:ten czarny plastik co przykrywa wtryski z logo opla to dedykowane czy Twój wymysł???
Kwestia gustu , jak dla mnie bomba , bo nie koncentruje się na wyświetlaczu na drodze podczas jazdy , a przy podróży w nocy nie oślepia , ani nie razi ... Dodatkowo jest wszystko jest czytelne i wyraźne ...bazyliszek72 pisze: "2dinki" ale moim zdaniem ekran jest stanowczo za nisko
Człowiek spokojnie jedzie do pracy , a tu nagle łub... aż podskoczyłem z fotela ... za chwilę ukoazło się pęknięcie...
Na szczęście szybka już wymieniona ... Mam ubezpieczone szyby więc szybko poszło ...
Ostatnio zmieniony 12 cze 2016, 11:47 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryba1
- Zafiromaniak
Na turbo LET to max 240KM jak osiągniesz.na 260-270KM za mało gratów masz wymienione.kto to ma Ci niby rzekomo stroić???gRZENIU pisze: Chciałbym osiągnąć 260-270 Ps ale zobaczymy ile się uda
Ostatnio zmieniony 12 cze 2016, 10:15 przez ryba1, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryba1
- Zafiromaniak
jak wspomniałeś.turbo LEH(mocniejszy actuator i dv),wtryski LEH,pompa paliwa,wydech(sam DP to za mało.czyli robi się kilka tyśgRZENIU pisze:Krzysztof , a co muszę wymienić więcej
teoretycznie tak.praktycznie zależy od stanu silnika,ja robie LET-a na 330KM na seryjnym dole.gRZENIU pisze:Z tego co czytałem wypowiedzi, to LET-a max 300 Ps można podciągnąć bez wymiany korb
nie słyszałem o Nim.gRZENIU pisze:Stroić ma znajomy mojego ziomka... Zibi...
jak wymienisz DP to może z 245KM ugrasz nie więcej bo EGT bedzie trasznie wysokie tym bardzeij że masz LPG a tam temp spalania jest wyższa.
z czego to??da rade poznać więcej szczegółowgRZENIU pisze:osłona jest z innego auta ,troszkę pomodyfikowana
- ryba1
- Zafiromaniak
odczujesz różnice z racji sporego przyrostu NM.gRZENIU pisze:ryba1, To w takim razie 245 Ps będzie
no nie sa to tanie zabawki ale warto jak chcesz mieć nadmiar mocy(przynajmniej w cabrio tak mam.waga podobna tyle że zafira jest wyższa)gRZENIU pisze:a jak się nazbiera grosza to po kolei będą wtryski , pompa i turbo
co tych 270KM o sprzęgle pomyśleć bo seryjne może utrzymać a równie dobrze po miesiącu wysypać
-
- Bywalec
- Imię: Krystian
- Auto: Opel Zafira A 2.0T Stage2
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: z20let
Nie wiem jak ogarnia opla, ale we fiacie ładnie ogarnia programy sam chyba ma nadal czerwone uno turbo jedno z ładniejszych egzemplarzy w Polsce i mocnegRZENIU pisze:Krzysztof , a co muszę wymienić więcej jeszcze myślałem nad turbo od LEH-a wraz z wtryskami . Z tego co czytałem wypowiedzi, to LET-a max 300 Ps można podciągnąć bez wymiany korby itp.ryba1 pisze:na 260-270KM za mało gratów masz wymienione
Stroić ma znajomy mojego ziomka... Zibi...