Z Niemiec Zadbany Bezwypadkowy 1.9 Diesel.2006 r Stan Idealn

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#16 Post autor: Flora »

W tych silnikach często robi się modyfikację na 120 KM. Kolega podobnie kupił Vectrę C - podobno 120 KM, a z VINu wychodziło, że 19DTL. Handlarz dopiero po telefonie wyjaśnił, że wymienione było oprogramowanie silnika. Problem jest taki, że do wersji 120 KM było chyba dokładane kilka części (intercooler?) żeby radziło to sobie z większą mocą. Warto sprawdzić o co chodzi z mocą silnika.

slawach

#17 Post autor: slawach »

dzięki za podpowiedzi dzwoniłem dziś do ASO opla sam nie sprawdze numeru vin bez wasciciela auta tak mi powiedzieli

i nie wiem co mam robic czy jechać ogladac czyy odpuscic:),faktury ma na wszytsko,ksiazke serwisowa niby tez ciekawe czy orginalna
Ostatnio zmieniony 17 cze 2016, 18:08 przez slawach, łącznie zmieniany 1 raz.

organista15

#18 Post autor: organista15 »

Flora pisze:W tych silnikach często robi się modyfikację na 120 KM. Kolega podobnie kupił Vectrę C - podobno 120 KM, a z VINu wychodziło, że 19DTL. Handlarz dopiero po telefonie wyjaśnił, że wymienione było oprogramowanie silnika. Problem jest taki, że do wersji 120 KM było chyba dokładane kilka części (intercooler?) żeby radziło to sobie z większą mocą. Warto sprawdzić o co chodzi z mocą silnika.

Jestem posiadaczem 19DTL i intercooler też mam :) te silniki podobno różnią się tylko oprogramowaniem. Na mój rozum jeśli byśmy mieli dwa nowe auta jedne 100 konne i drugie 120 konne to ja bym nie bał się wgrać oprogramowania od wersji 120 konnej do 100 konnej, bo te auta nie są jeszcze zużyte, a teraz jak auto ma nie wiadomo ile przebiegu i nie wiadomo w jakim jest stanie to nie pokusiłbym się o wgrywanie gotowca od drugiego silnika, wolałbym chyba, żeby mi ktoś napisał drugą mapę i zmierzył moc.

Awatar użytkownika
GOTI
Zafiromaniak
Imię: Sebastian
Auto: Insignia
Model: ZA
Oznaczenie silnika: A18XER

#19 Post autor: GOTI »

To ogłoszenie jest nieaktualne.
Archiwum
Obrazek

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#20 Post autor: Tunio999 »

Ogłoszenie nieaktualne - archiwum
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”