Kolektor wydechowy
-
Thomash26
Kolektor wydechowy
Witam, czy ktoś spotkał się z radą aby jeśli nasze Zafirki mają więcej wiosen mechanik czy ktoś z odpowiednią wiedzą dokonał przeczyszenia kolektora wydechowego???? Niby ma to znacznie poprawić i spalanie i odpalanie. Mówił mi o tym były użytkownik Zafirki. Ale niewiem czy jego z kolei jakiś mechanik nie chciał na dodatkowy wydatek naciągnąć.
-
Maciek
Przeczyszczenie kolektora nigdy nie zaszkodziThomash26 pisze:Witam, czy ktoś spotkał się z radą aby jeśli nasze Zafirki mają więcej wiosen mechanik czy ktoś z odpowiednią wiedzą dokonał przeczyszenia kolektora wydechowego???? Niby ma to znacznie poprawić i spalanie i odpalanie. Mówił mi o tym były użytkownik Zafirki. Ale niewiem czy jego z kolei jakiś mechanik nie chciał na dodatkowy wydatek naciągnąć.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2016, 10:12 przez Maciek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
racool
Poszedł bym o krok dalej bo miałem silnik 2,0dth w vectrze B.
Zdemontuj obydwa kolektory, zobaczysz ile syfu jest w dolotowym !!!
Ja miałem zabombany do 1/3 średnicy, i to jest normalne bo niestety z biegiem czasu do kolektora dolotowego idą opary oleju bo niestety turbinka już super szczelna nie jest
A patent na to żeby kolektor wydechowy szybko się nie zapieprzał jest polerka od wewnątrz, ale z drugiej trzeba pamiętać żeby przedeptać silnik od czasu do czasu żeby syf w turbince na ciepłych łopatkach się nie zebrał ! :> ....przy okazji jak dobrze silnikowi wygarniesz przepalisz od temperatury i przedmuchasz katalizator ( u siebie wytłukłem go ze środka bo był zapieprzony po poprzednim właścicielu i nie jechał).
Zdemontuj obydwa kolektory, zobaczysz ile syfu jest w dolotowym !!!
Ja miałem zabombany do 1/3 średnicy, i to jest normalne bo niestety z biegiem czasu do kolektora dolotowego idą opary oleju bo niestety turbinka już super szczelna nie jest
A patent na to żeby kolektor wydechowy szybko się nie zapieprzał jest polerka od wewnątrz, ale z drugiej trzeba pamiętać żeby przedeptać silnik od czasu do czasu żeby syf w turbince na ciepłych łopatkach się nie zebrał ! :> ....przy okazji jak dobrze silnikowi wygarniesz przepalisz od temperatury i przedmuchasz katalizator ( u siebie wytłukłem go ze środka bo był zapieprzony po poprzednim właścicielu i nie jechał).
-
dzidek
- Czesławo Moreno
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 1.8 +
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Witam,mam pytanie czy ten 421 bedzie pasowal do mojego 1.8 ?
http://www.mtuning.pl/Kolektor-wydechow ... 16V,p,2306
Ostatnio zmieniony 16 lip 2016, 10:08 przez Czesławo Moreno, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
pytanie do czego ten Ci ten kolektor?jest napisane że astra F,calibra,musiałbyś mieć flansze pod swój silnik a18xer i przespawaćCzesławo Moreno pisze:Witam,mam pytanie czy ten 421 bedzie pasowal do mojego 1.8 ?
- Czesławo Moreno
- Zafiromaniak
ryba1, Potrzebny co by troche odmulic 1.8
Chyba ze proponujesz cos innego?
Ostatnio zmieniony 16 lip 2016, 11:56 przez Czesławo Moreno, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryba1
- Zafiromaniak
z samego kolektora bez wydechu i programu(strojenia) nie dużo ugraszCzesławo Moreno pisze:ryba1, Potrzebny co by troche odmulic 1.8
sprzedać auto i kupić Z20LER lub Z20LEHCzesławo Moreno pisze:Chyba ze proponujesz cos innego?
- Czesławo Moreno
- Zafiromaniak
Wiem ze duzo nie ugram ale chce tylko troche polepszyc to co jestryba1 pisze:z samego kolektora bez wydechu i programu(strojenia) nie dużo ugraszCzesławo Moreno pisze:ryba1, Potrzebny co by troche odmulic 1.8sprzedać auto i kupić Z20LER lub Z20LEHCzesławo Moreno pisze:Chyba ze proponujesz cos innego?
Co do wydechu etapami zrobilo by sie caly ale ile cali ,2" starczy?
Ostatnio zmieniony 16 lip 2016, 22:52 przez Czesławo Moreno, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryba1
- Zafiromaniak
Czesławo Moreno, gra nie warta świeczki.wydasz w cholere kasy a przyrost będzie znikomy.
ja sam miałem kiedyś silnik 1.8 to sprzedałem bo przyrost w turbo nie porównywalnie większy za te same wydane pieniądze
ja sam miałem kiedyś silnik 1.8 to sprzedałem bo przyrost w turbo nie porównywalnie większy za te same wydane pieniądze
- Czesławo Moreno
- Zafiromaniak
- Czesławo Moreno
- Zafiromaniak