Ktore radio polecacie
Moderator: Sebu$
Zależy czy szukasz radia nowego czy używanego. Jak używka to starszy model Sony z wysokiej półki lub coś JVC z serii EXAD, oczywiście wysoki Alpine da radę. Zależy też jakie masz głośniki, bo bez sensu pakować kupę kasy w radio jeżeli masz zwykłe głośniki (nie Bose). Jeżeli chcesz dobry dźwięk to najpierw zainwestuj w wytłumienie drzwi, ewentualnie podłogi i dachu. Zobaczysz, że nawet oryginalne radio i głośniki ładnie zagrają. U mnie siedzą głośniki oryginalne Bose i z oryginalnym radiem bez wygłuszenia bardzo ładnie grały. Zmieniłem radio na stare Sony F7750 czyli coś starego z wyższej półki i głośniki ożyły. Dźwięk o niebo lepszy, ale przydałoby się wygłuszenie i może jakiś sub.
Ogólnie, Grzesiu musisz sprecyzować czego pragniesz, bo jeżeli chcesz tylko mieć usb to kup najtańszy Sony czy Pioneer za ok. 200zł, nie poczujesz różnicy w dźwięku, a usb będzie. Jeżeli chcesz lepszego dźwięku to kup używany odtwarzacz z wyższej półki, a jeżeli chcesz super dźwięku to te 500zł najpierw zainwestuj w wygłuszenie, dobre kable, potem zaoszczędź pieniążki na dobre głośniki, później znowu odłóż 2x tyle na odtwarzacz i suba
Niestety dobre car audio jest drogie. Ja uwielbiam dźwięk starego sprzętu, w domu mam wieżę Diory i głośniki Alton... stary dobry sprzęt, czysty i piękny dźwięk i żeby taki uzyskać w aucie to trzeba wielu poświęceń lub kredytu
Powodzenia
Ogólnie, Grzesiu musisz sprecyzować czego pragniesz, bo jeżeli chcesz tylko mieć usb to kup najtańszy Sony czy Pioneer za ok. 200zł, nie poczujesz różnicy w dźwięku, a usb będzie. Jeżeli chcesz lepszego dźwięku to kup używany odtwarzacz z wyższej półki, a jeżeli chcesz super dźwięku to te 500zł najpierw zainwestuj w wygłuszenie, dobre kable, potem zaoszczędź pieniążki na dobre głośniki, później znowu odłóż 2x tyle na odtwarzacz i suba
Niestety dobre car audio jest drogie. Ja uwielbiam dźwięk starego sprzętu, w domu mam wieżę Diory i głośniki Alton... stary dobry sprzęt, czysty i piękny dźwięk i żeby taki uzyskać w aucie to trzeba wielu poświęceń lub kredytu
Powodzenia
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Blaupunkt Tokyo 110. Sam nie testowałem, ale z półki cenowej 200-300zł, z białym podświetleniem i w miarę normalnym panelem - brałbym to radio. U mnie wszystko jest uzależnione od tego, czy CDR 500 zagra ze wzmacniaczem i głośnikami Bose z Omegi, czy nie... Jak zagra - kupuję tego Blaupunkta. Jak będą zniekształcenia - zostaję przy CCR800 dedykowanym jako Bose z Omegi.kacza1982 pisze:(...)
Ogólnie, Grzesiu musisz sprecyzować czego pragniesz, bo jeżeli chcesz tylko mieć usb to kup najtańszy Sony czy Pioneer za ok. 200zł, nie poczujesz różnicy w dźwięku, a usb będzie(...)
Janusz
- eXxs
- Świeżak
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z22SE
Wygluszeniem drzwi się oczywiste zajmę. Do tego poprowadzę nowe kable zasilania do środka i wzmacniacz pod siedzenie. Dostałem ori głośniki bose od kolesia gdzie kupuje części. Dał za przysłowiowe piwo bo mu zaległy a i tak u niego już sporo wydałem to dał na zachętę.
Wiadomo, że radio to baza więc chciałbym używke z wyjściem na wzmacniacz i remote do kierownicy.
Tu kolejne pytanie. Z której strony są otwory serwisowe aby spokojnie puścić +/-. Nie będę bawił się w masę itd. Kupię nowe klemy i zrobię przy okazji elektryke przy aku.
Uziemienie silnika, zerowanie do karoserii i przewód ladowania od alternatora. Mam alternator 100A więc do normalnego CA wystarczy tylko trzeba zadbać o dobry prąd.
Wiadomo, że radio to baza więc chciałbym używke z wyjściem na wzmacniacz i remote do kierownicy.
Tu kolejne pytanie. Z której strony są otwory serwisowe aby spokojnie puścić +/-. Nie będę bawił się w masę itd. Kupię nowe klemy i zrobię przy okazji elektryke przy aku.
Uziemienie silnika, zerowanie do karoserii i przewód ladowania od alternatora. Mam alternator 100A więc do normalnego CA wystarczy tylko trzeba zadbać o dobry prąd.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2016, 08:14 przez eXxs, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5