[B] - Rafoooo - 2.0 Turbo, Sport 200KM, 2006 Lpg BRC
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Rafoooo, teraz dopiero zauważyłem. Taki mały błąd podczas montażu klocków. Ta warstwa papieru z napisami 3m na klockach to papier który zabezpiecza warstwę kleju znajdującą się na klockach. Przy następnym montażu, jeżeli zakupisz ATE (bo nie w każdych klockach to występuje) to pamiętaj o zerwaniu papierka
Ostatnio zmieniony 18 paź 2016, 17:20 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Rafoooo Jak masz zamontowany zbiornik i jaki do lpg. Właśnie przymierzam się do montażu, butla ma iść pod spód i tu mnie spotkał problem. Mam fabryczny końcowy tłumik o szerokości 40cm, co powoduje brak miejsca na butlę (53cm od tłumika do sprężyny). Okazuje się, że muszę wymienić tłumik na mniejszy (węższy). Mógłby wrzucić fotkę od spodu?
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Obecnie nie mam fotki od dołu auta. Możesz zrobić tak jak Marcin, co niestety skutkuje mniejszym dystansem kilometrów na butli. Lub postaram się wrzucić dziś wieczorem jakieś foto jak ja to mam rozwiązane, a mam butle 61L ... wchodzi przy tankowaniu 54L i w trasie robię na tym około 480km
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
No to jest róznica bo ja wcisnę 37 do 40l i robię na tym... czy to ważne Liczy się dobra zabawa
480 km to ja robię na 2 zbiornikach i to też nie zawsze się uda
480 km to ja robię na 2 zbiornikach i to też nie zawsze się uda
Ostatnio zmieniony 13 gru 2016, 19:22 przez Sumik, łącznie zmieniany 2 razy.
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Jako że pękło 230tys km :>
... ( dla ciekawych check'a ... P0170 - raz na jakiś czas zaświeci, cosik z sondą)
Zafira dostała 2 nowe prezenty
... jak znajdę chwilę to je wymienię.
... a to dziś rano założyłem, komplecik nowych, gumowych dywaników x4
Przy okazji strzeliłem fotkę butli dla Pawła.
Trochę w ekstremalnych warunkach, bo o 6tej rano. Może nie wiele widać jak został przerobiony tłumik, ale zawsze to coś (jak znajdę chwilę to postaram się o lepsze ujęcia)
.... i już wiem że następną rzeczą jaką zrobię to zabezpieczenie przed Rudą, która się wprowadza pod autko ... paskudnie to wygląda!!! Dzięki Paweł za mobilizację
... ( dla ciekawych check'a ... P0170 - raz na jakiś czas zaświeci, cosik z sondą)
Zafira dostała 2 nowe prezenty
... jak znajdę chwilę to je wymienię.
... a to dziś rano założyłem, komplecik nowych, gumowych dywaników x4
Przy okazji strzeliłem fotkę butli dla Pawła.
Trochę w ekstremalnych warunkach, bo o 6tej rano. Może nie wiele widać jak został przerobiony tłumik, ale zawsze to coś (jak znajdę chwilę to postaram się o lepsze ujęcia)
.... i już wiem że następną rzeczą jaką zrobię to zabezpieczenie przed Rudą, która się wprowadza pod autko ... paskudnie to wygląda!!! Dzięki Paweł za mobilizację
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- Flora
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jest na to bardzo proste rozwiązanie:Rafoooo pisze:dla ciekawych check'a ... P0170 - raz na jakiś czas zaświeci, cosik z sondą
https://www.youtube.com/watch?v=ddPQAJSm2cQ