W jednym miałem 2.2 a w drugim 2.14Bodek pisze:To na jaką różnicę reaguje
Dodam, że jeździłem cały dzionek i było ok ale jak przekroczyłem 120km/h - na parę sekund to wtedy mi się zaczerwieniła...
W jednym miałem 2.2 a w drugim 2.14Bodek pisze:To na jaką różnicę reaguje
marcingebus pisze:Będę miał na dniach nową Zafirę Family z zeszłorocznej produkcji. Jest z gumami letnimi na alusach fabrycznych. Zima jest więc zamówiłem zimówki z felgami stalowymi, no ale nie zamówiłem czujników ciśnienia. Wg. serwisu mają numer 1010048 (znalazłem w dixi, że numer GM odpowiadający temu to GM13581560. Wg. Dixi, to do Zafiry C. Koszt jednego to ponad dwie stówy, prawie tyle co opona. Nowe, auto, ale tyle nie dam, najwyżej pojeżdżę do wiosny bez czujników. Macie jakiś pomysł aby to w jakiś rozsądnych pieniądzach kupić/przeprogramować jakieś uniwersalne itd...... Na allegro jakiś gość się reklamuje, że ma programator do tych czujników. Wiele (opisywanych jako do Mercedesa, Mazdy, VW) wygląda podobnie do tych z Dixi. Może da się kupić coś do Merca w sensownej cenie, przeprogramować i będą fungowały? A może można wstawić ze starszej wersji i coś w kompie auta pokombinować aby gadało?