Witam. Taki oto mam właśnie przypadek. Olej i filtry wymienione, tylko jeszcze inspekcja nie wykasowana.
zafira ma wycięty dpf, i zaslepiony egr. Przebieg 97k.
zimny czy ciepły zawsze tak samo, czerwona lampka oleju gaśnie po około 2 3 sekundach
Jakieś propozycje
kontrolka ciśnienia oleju (czerwona) gaśnie po 3 sekundach
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie wiem czy to jest powód do zmartwienia, u mnie jest podobnie, jakoś nic się nie dzieje.marian243 pisze:....
zimny czy ciepły zawsze tak samo, czerwona lampka oleju gaśnie po około 2 3 sekundach
.....
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Debiutant
- Model:
Takowoż może być. I już. Gaśnie, to gaśnie i tragedii nie ma.marian243 pisze:czerwona lampka oleju gaśnie po około 2 3 sekundach
Jakieś propozycje
Miałem tak w benzynie w PN - tam był problem z konektorem na czujniku (wcześniej przez pomyłkę napisałem, że z masą???). Podłączyć op-coma i zobaczyć komunikację z nim, a na początek "wypedałować" błędy, choć nie wiem czy w ropie się da, bo takowej nigdy nie miałem, a i z Oplami w dieslu się nie bawiłem...
Pzdr.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2016, 22:27 przez jarosz1977, łącznie zmieniany 3 razy.
Z B FL + Vectra B FL, a kiedyś PN