Osobiście ja nie miałem ale znam takich co mieli z tego powodu troszkę problemówWojti pisze:Również nie polecam antykradzieżwówek
[A] - Cray123 - 2.0T OPC '04 Arden Blue
- Cray123
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: ZA OPC
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Wojti akurat Zosia jeździ praktycznie bezawaryjnie, a problemy jak występują to tylko z winy właściciela
Zośka mi się udała w 110% i spisuje się jak należy (obym tylko nie zapeszył)
W Mickey Garage nie zrobią mi samego wydechu końcowego, tylko kompletny... kompletny podstawowy 3k, a taki jak chce ok 4k, tylko ze druga strona bedzie atrapa No i troche beka z tego
Czekam jeszcze na odpowiedz z innej firmy, jak nie to moze wszystko by pozbieral w kupe i zawiozł tylko do pospawania
Zośka mi się udała w 110% i spisuje się jak należy (obym tylko nie zapeszył)
W Mickey Garage nie zrobią mi samego wydechu końcowego, tylko kompletny... kompletny podstawowy 3k, a taki jak chce ok 4k, tylko ze druga strona bedzie atrapa No i troche beka z tego
Czekam jeszcze na odpowiedz z innej firmy, jak nie to moze wszystko by pozbieral w kupe i zawiozł tylko do pospawania
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Nic to nie da.początek wydechu jest najważniejszy a konkretnie DPCray123 pisze:Wiem i już mam pewne plany, tylko pytanie czy bez puchy końcowej, a na seryjnym początku i środku bedzie się bardzo dało 2,5 cala?
Jakieś inne przeciwskazania oprócz dzwięku?
- Cray123
- Zafiromaniak
A co ma dać? :> Chce zrobić końcowy taki jak mi wizualnie pasuje i zeby średnica była okej.ryba1 pisze:Nic to nie da.początek wydechu jest najważniejszy a konkretnie DP
Póki co nie planuje ruszać początkowego i środkowego, bo jest w miare dobrym stanie, ale w przyszłosci coś tam można by dłubnąć w sprawie DP
- ryba1
- Zafiromaniak
nie rozumiem o co teraz Ci chodzi.Cray123 pisze:A co ma dać?
seryjny wydech to 2,25.przechodzenie w połowie wydechy czy na koniec w 2,5 mija się z celem.u mnie dałem od środka 2,75 BASTUCK-a prawie nie było go słychać.co innego jak zrobiłem cały 2,75.
lCray123 pisze: w przyszłosci coś tam można by dłubnąć w sprawie DP
lepiej DP napierw zrobić bo przybędzie NM i dźwięk coś tam się lekko zmieni.
- Cray123
- Zafiromaniak
Pytam czy jakbym zrobil koncowy bez tlumika to czy bedzie sie bardzo darlo, ale to przy okazji sprawdze sciagajac obecny.
Myslalem, ze 2,5 jest ori
No to w takim razie bedzie 2,25 a czy z pucha czy bez to jeszcze ustale.
Pierwsze chce zrobic wydech, oby jeszcze w tym roku, jakies podnoszenie mocy i modyfikacje z tym zwiazane moze na wiosne, choc i tak sie jestem w 100% przekonany czy podnosic moc, jak ja tych 200 kucy nie jestem w stanie wykorzystac w tej chwili na drodze... ale czekam az bedzie track day w Kielcach to sie wybiore i wtedy zobaczymy co Zosienka potrafi
Myslalem, ze 2,5 jest ori
No to w takim razie bedzie 2,25 a czy z pucha czy bez to jeszcze ustale.
Pierwsze chce zrobic wydech, oby jeszcze w tym roku, jakies podnoszenie mocy i modyfikacje z tym zwiazane moze na wiosne, choc i tak sie jestem w 100% przekonany czy podnosic moc, jak ja tych 200 kucy nie jestem w stanie wykorzystac w tej chwili na drodze... ale czekam az bedzie track day w Kielcach to sie wybiore i wtedy zobaczymy co Zosienka potrafi
Ostatnio zmieniony 30 lis 2016, 23:03 przez Cray123, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryba1
- Zafiromaniak
drzeć się nie powinno a dźwięk będzie z du**Cray123 pisze:Pytam czy jakbym zrobil koncowy bez tlumika to czy bedzie sie bardzo darlo
tu nie chodzi o wykorzystanie tylko NM który jest sporo wyższy gdzie przy normalnej jeździe spada spalanie.już nie wspomnę o dużo lepszej dynamice,wyprzedaniu itd...Cray123 pisze: jak ja tych 200 kucy nie jestem w stanie wykorzystac w tej chwili na drodze..
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
ryba1, ale tylko po programie , bo bez zmiany softu to dużej różnicy nie będzie , a charakterystyka dźwięku będzie bardziej rasowa , ale nie głośniejsza...ryba1 pisze:tu nie chodzi o wykorzystanie tylko NM który jest sporo wyższy gdzie przy normalnej jeździe spada spalanie.już nie wspomnę o dużo lepszej dynamice,wyprzedaniu itd...
Cray123, więc jeśli planujesz zrobić program , to ryba1, ma rację , aby zacząć od downpipe... Ja mam wymienionego samego downpipe , a reszta seria , dźwięk jest praktycznie bez zmian ...
- ryba1
- Zafiromaniak
to chyba logiczne.same graty nie wiele dają.ale jak już wymieniać to tylko z programem bo inaczej nie ma to większego sensugRZENIU pisze:ryba1, ale tylko po programie
- Cray123
- Zafiromaniak
Najpierw Panowie chce zrobić wydech tak, żeby mi wizualnie pasował, poźniej jak sie zdecyduje na program to bede robił to przy Waszych dobrych radach razem z DP, może IC
Odebrałem panel climatronika z przelutowanymi diodami, no i efekt jest jeszcze lepszy niz oczekiwałem
W dzień
Ogólnie to wszystkie diody były białe, ale pewnie w samym wyświetlaczu jest jakis filtr (tak jak w MID'zie) dlatego tło wyszlo niebieskie
W nocy
Podziękowania dla Flory za pomoc w zlokalizowaniu diód
Poza tym podłokietnik zamontowany, lifty maski założone i Zosia została naznaczona naklejką klubową
Odebrałem panel climatronika z przelutowanymi diodami, no i efekt jest jeszcze lepszy niz oczekiwałem
W dzień
Ogólnie to wszystkie diody były białe, ale pewnie w samym wyświetlaczu jest jakis filtr (tak jak w MID'zie) dlatego tło wyszlo niebieskie
W nocy
Podziękowania dla Flory za pomoc w zlokalizowaniu diód
Poza tym podłokietnik zamontowany, lifty maski założone i Zosia została naznaczona naklejką klubową
Ostatnio zmieniony 08 gru 2016, 23:49 przez Cray123, łącznie zmieniany 1 raz.