Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bula86 pisze:rafant4011Zwykłe są bardzo miękkie przez co nie do końca stabilnie się prowadzi po szybszych zakrętach.
to akurat prawda, jeździłem na nich prawie dwa sezony i na szybkich zakrętach trochę samochód myszkował...
Crazy pisze:Od razu RFT
RunFlat-y na razie mi są obce, będę o nich myślał jak dołożę sobie czujniki ciśnienia.
Szwagier w BMW ma runflat i nie wie ile nawet jeździł na "flaku" dopiero coś go zaniepokoiło jak autem jakiś czas ściągało, okazało się że miał gwoździa.
rafant4011 pisze:Szwagier w BMW ma runflat i nie wie ile nawet jeździł na "flaku" dopiero coś go zaniepokoiło jak autem jakiś czas ściągało, okazało się że miał gwoździa.
W BMW często spotykamy czujniki tzw "pośrednie" które mierzą opory toczenia z sygnały ABS i wyrzucają kontrolkę niskiego ciśnienia, nie świeciło się nic ?
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Ja bardzo chwalę sobie opony, które aktualnie posiadam tj. Nexen n'blue (jakoś tak). Bardzo dobre zarówno na mokrym jak i na suchym. Cena tych opon jest bardzo atrakcyjna. Można oczywiście znaleźć lepsze opony ale jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości to sa na pewno w ścisłej czołówce.
Szukam 4 opon letnich (zakup zapewne w zimę) 205/55 R16. Cena za komplet max 1000zł +/- 200zł. Z tego co przeczytałem to mam swoje typy:
- Vredestein Sportrac 5
- Continental ContiPremiumContact 5
te opony są dostępne w opomarket.pl z możliwością montażu w Olsztynie (fajnie jak móc zobaczyć opony czy nie są stare itp),poniżej to już z polskihurtopon.pl
-Hankook Ventus Prime3
Pytania są takie:
- które są dobre (zapewne najlepsze Conti ale Vredestein są ciekawą opcją)
- czy nie ma co się obawiać zakupów przez neta z w/w sklepów oraz np oponeo i innych?
PS Nie polecam opon Kelly, kupiłem auto z tym ogumieniem to nie dość, że są słabe jakościowo to jeszcze niemiłosiernie głośne, dlatego chcę te chinole w pierun wywalić.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2016, 11:53 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam koleżanki i koledzy.
Mam pytanie. Czy orientuje się ktoś, jakiej firmy opony są montowane we fabrycznie nowych oplach. Czy jest jeden producent do wszystkich modeli czy może podzielone na segmenty. Interesuje mnie oczywiście Zafirka. Zarówno letnie jak i zimowe.
Najlepiej przejechać się do salonu i popatrzeć bądź zadzwonić i zapytać
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
w ZB nie było jednego producenta. W fabryce zakładali Bridgestone, Continental, Michelin.
Rzadziej Goodyear wielosezon (to głównie w benzynach dla ADAC)
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2016, 14:29 przez Andrzej2503, łącznie zmieniany 2 razy.
Może posypią się gromy, ale zobaczymy co są warte, zamówiłem
GOODRIDE SA37 225/45R17 z rantem, w opisie podane jest że XL ale w to nie wierzę. :>
Sporo się naczytałem o nich i recenzje są dobre... w teście ADAC zajęły pierwsze miejsce z tanimi oponami, a w porównaniu z takimi markami jak Continental, Dunlop, Michelin itd, były w pierwszej 10.
Na minus podają chała 72dB, ale większość opon to przedział 70-71dB...
Paliwo C, Na mokrym B.
w teście ADAC zajęły pierwsze miejsce z tanimi oponami,
Ciekawe ile Goodride zapłacił za ten test