[B] - Rafoooo - 2.0 Turbo, Sport 200KM, 2006 Lpg BRC
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
... w aucie mam elma i kasuje co jakiś czas ... czyli by się zgadzało z tym filmikiem "jest błąd, nie ma ma błędu"Flora pisze:Jest na to bardzo proste rozwiązanie:Rafoooo pisze:dla ciekawych check'a ... P0170 - raz na jakiś czas zaświeci, cosik z sondą
https://www.youtube.com/watch?v=ddPQAJSm2cQ
A w głowie jeszcze mi zaiskrzyło, by usunąć na zdjęciu kontrolkę ... szybko jednak stwierdziłem, że to nie jest dobry pomysł ... łatwiej napisać co powoduje jej zaświecanie ( poza tym święta tuż tuż, kolorowa choinka tradycyjnie jest wskazana )
Bo pewnie tak jest i wszystko by się zgadzało ... tak naprawdę już dawno je kupiłem, czyli też się zaliczałem do tych którzy już je mająrafant4011 pisze:Rafał
...spryski
Myślałem, że już każdy to ma
... dokładnie, chodziło mi o to by były praktyczne, a za razem dopasowane ... przy dwójce dzieciaków, wysokie ranty się sprawdzą :pada:Crazy pisze:Dywaniki Rezaw Plast
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
No jak to?? Jeszcze nie masz ??
Spryski mgłowe i Rainsporty to podstawa w ZKP
Dywaniki Razew Plast są najlepsze i niezniszczalne ( moja żona obcasem jeszcze nie wytarła dziury w Corsie tak więc )
Co do zdjęcia tłumika to powiem tak, jest modzony. Ale na plus
Oryginalnie 2.0T ma inny tłumik z prostym wyjściem i ozdobną końcówką.
Z tego co udało mi się ustalić po zdjęciu, ten może pochodzić z Zafiry 1,8 i faktycznie jest węższy przy zachowaniu mocowań i profilu rur
Czyli prawdopodobnie mamy rozwiązanie problemu umiejscowienia butli LPG
Spryski mgłowe i Rainsporty to podstawa w ZKP
Dywaniki Razew Plast są najlepsze i niezniszczalne ( moja żona obcasem jeszcze nie wytarła dziury w Corsie tak więc )
Co do zdjęcia tłumika to powiem tak, jest modzony. Ale na plus
Oryginalnie 2.0T ma inny tłumik z prostym wyjściem i ozdobną końcówką.
Z tego co udało mi się ustalić po zdjęciu, ten może pochodzić z Zafiry 1,8 i faktycznie jest węższy przy zachowaniu mocowań i profilu rur
Czyli prawdopodobnie mamy rozwiązanie problemu umiejscowienia butli LPG
- czarekcw
- Zafiromaniak
- Imię: Cezary
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Też muszę zamówić i zamontować te spryskiwacze bo tragedia jak się czyści szybę...
A dywaniki z Petex nie byłyby lepsze?
http://allegro.pl/opel-zafira-b-7-osob- ... 44069.html
A dywaniki z Petex nie byłyby lepsze?
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Tylko jeśli to jest z 1.8 ... to jak to się ma do parametrów, mocy samochodu?
... i czy ja dobrze widzę, czy Petex'y mają na zdjęciach z aukcji dziury na wieszaki w dywaniku koło stoperów?! ... bo jeśli tak to, to jakaś pomyłka jest! Rezaw ma osobny odlew na tyle dywaników, który służy do wieszania
... Petex'y mają strasznie niskie ranty, a na tym mi zależało, dlatego kupiłem Rezaw_Plasty. Dzieciakom nie wytłumaczysz żeby otrzepały cały śnieg z butów ... więc dywaniki muszą być pojemneczarekcw pisze: A dywaniki z Petex nie byłyby lepsze?
... i czy ja dobrze widzę, czy Petex'y mają na zdjęciach z aukcji dziury na wieszaki w dywaniku koło stoperów?! ... bo jeśli tak to, to jakaś pomyłka jest! Rezaw ma osobny odlew na tyle dywaników, który służy do wieszania
Ostatnio zmieniony 14 gru 2016, 11:58 przez Rafoooo, łącznie zmieniany 2 razy.
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Ze zdjęcia wynika, żę masz inny tłumik końcowy. Wygląda jak od diesla. Mój wygląda jak w opc Sumika z tym, że ma tylko jedna końcówkę i pucha ma aż 40cm szerokości.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2016, 21:33 przez paweldm, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- paweldm
- Zafiromaniak
Wstępnie przymierzam się do montażu tłumika od Jeep'a cherokee od silnika 4.0l. Jest okrągły i ma 20cm średnicy. Do tego będę chciał dospawać oplowską końcówkę.
- paweldm
- Zafiromaniak
Jak zmienię tłumik, to powinna zmieścić się o średnicy 60-63 cm, bo muszę zachować odstęp od tłumika i sprężyny.