[A] Górna konsola
Moderator: Sebu$
[A] Górna konsola
Kiedyś w programie Turbo widziałem jak gościu montuje w jakimś vanie górną konsolę pod sufitem,można ją używać jako dodatkowy schowek lub jak ja sobie wymyśliłem jako miejsce na CB radio.Czy może ktoś z Was wie gdzie takie konsole można kupić.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2009, 11:02 przez mpawciooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej,
Miałem takie coś w vectrze. Na prawde super rozwiązanie. Co prawda ja wykorzystywałem to na okulary, ale cb też by się zmieściło. Jednak w zafirze może pojawić się problem z lokalizacją lampki podsufitowej i ten schowek może przysłonić czujki od alarmu.
Jak ktoś znajdzie taki schowek to też chętnie skorzystam
Pozdro.
Paweł
Miałem takie coś w vectrze. Na prawde super rozwiązanie. Co prawda ja wykorzystywałem to na okulary, ale cb też by się zmieściło. Jednak w zafirze może pojawić się problem z lokalizacją lampki podsufitowej i ten schowek może przysłonić czujki od alarmu.
Jak ktoś znajdzie taki schowek to też chętnie skorzystam
Pozdro.
Paweł
- Maciek
- Zafiromaniak
- Auto: Z20LET
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Można spróbować porzeźbić coś z półki do Vectry B http://allegro.pl/item540701335_polka_s ... tra_b.html
Ja CB kiedyś woziłem między siedzeniami (głośnik był zasłonięty), na siedzeniu (spadało), w podłokietniku (tu było najlepiej) ale je w końcu sprzedałem i nie mam takich zmartwień
Ale możecie spróbować przykręcić je po lewej obok nóg pasażera. W Zafirze A tam są chyba dziury + wkręty trzymające plastiki, więc można by jakoś tam spróbować radio wmontować.
Minus - będzie na widoku.
Pozdr.
M.
Ja CB kiedyś woziłem między siedzeniami (głośnik był zasłonięty), na siedzeniu (spadało), w podłokietniku (tu było najlepiej) ale je w końcu sprzedałem i nie mam takich zmartwień
Ale możecie spróbować przykręcić je po lewej obok nóg pasażera. W Zafirze A tam są chyba dziury + wkręty trzymające plastiki, więc można by jakoś tam spróbować radio wmontować.
Minus - będzie na widoku.
Pozdr.
M.
A może wymontować popielniczkę i tam wstawić cb. Zostaje problem głośnika ale wydaje mi się że na mały głośnik prędzej się miejsce znajdzie niż na radyjko tym bardziej że nie ma go gdzie w tym aucie przykleić.Nie wiem tylko ile miejsca na głębokość zostaje po wyjęciu popielniczki. Gdyby radyjko się schowało to było by super. Może ktoś wymontowywał już popielniczkę i wie ile tam jest miejsca
A co powiecie na to?
http://www.focusklubpolska.pl/index.php ... &Itemid=53
Trochę roboty by z tym było ale może warto?
A w miejsce radioodtwarzacza wpakować cb radio.
http://www.focusklubpolska.pl/index.php ... &Itemid=53
Trochę roboty by z tym było ale może warto?
A w miejsce radioodtwarzacza wpakować cb radio.
- Maciek
- Zafiromaniak
- Auto: Z20LET
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Rafik, pomysł za***isty, widziałem to radio już ładnych parę lat temu i naprawdę robi wrażenie.
Jedyny minus takiego rozwiązania to to, że trzeba mieć pojęcie o elektronice, żeby się za to zabrać.
Niektórzy tak CB przerabiają - sam panel na dachu a cała reszta gdzieś schowana i nie rzucająca się w oczy. Jednym słowem pomysł genialny
Pozdr.
M.
Jedyny minus takiego rozwiązania to to, że trzeba mieć pojęcie o elektronice, żeby się za to zabrać.
Niektórzy tak CB przerabiają - sam panel na dachu a cała reszta gdzieś schowana i nie rzucająca się w oczy. Jednym słowem pomysł genialny
Pozdr.
M.
Myślałem o tym żeby cb tak przerobić ale słyszałem że mogą być zakłócenia (chociaż nie wiem skąd ponieważ cała jednostka nadawczo-odbiorcza jest nie ruszona jedynie oddzielamy panel od reszty i to wszystko) i że wten sposób tracę chomologacje na radio bo go przerobiłem. Tylko że na moją logikę to nie jest przeróbka radia (w sensie parametrów) tylko oddzielenie panela od reszty. Jak to wszystko rozumieć