Interfejs diagnostyczny OBD ... - problemy z użytkowaniem
Moderator: Sebu$
- andreff84
- Przeglądacz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19dt
Sony m4 aqua
samsung grand 2
samsung tab 3
i wszystko działa odczytuje, kasuje itd a z p8lite nie, czasami chce sie łaczyc i przy parowaniu chce pin i wpisywałem 1234 i 0000 i tu nic a ta reszta działa.
Znasz adres fizyczny bluetooth ELMa? NIE
Łączyłeś się z innym interfejsem przez bluetooth? NIE
W interfejsie świecą się jakieś diody? gdy wepnę w gniazdo to czerwona, jak zaczyna czytac dane pomaranczowa.
A jesli chodzi o model to z tej aukcji
http://allegro.pl/interfejs-elm-327-blu ... 92453.html
Sony m4 aqua
samsung grand 2
samsung tab 3
i wszystko działa odczytuje, kasuje itd a z p8lite nie, czasami chce sie łaczyc i przy parowaniu chce pin i wpisywałem 1234 i 0000 i tu nic a ta reszta działa.
Znasz adres fizyczny bluetooth ELMa? NIE
Łączyłeś się z innym interfejsem przez bluetooth? NIE
W interfejsie świecą się jakieś diody? gdy wepnę w gniazdo to czerwona, jak zaczyna czytac dane pomaranczowa.
A jesli chodzi o model to z tej aukcji
http://allegro.pl/interfejs-elm-327-blu ... 92453.html
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Oznacza to, że interfejs działa tylko telefon jest do D.
Poczytałem trochę i problemem są urządzenia obsługujące BT 4.0 z EDR, więc dla tego telefonu lepsze byłoby kupienie starszego modelu ELMa. Bez problemu działają niebieskie wtyczki za 20 zł, ponieważ tam nie ma nowinek, które nie są do niczego potrzebne. Podobno przygotowywana jest poprawka/aktualizacja telefonu, więc możesz zacząć od sprawdzenia aktualizacji.
Poczytałem trochę i problemem są urządzenia obsługujące BT 4.0 z EDR, więc dla tego telefonu lepsze byłoby kupienie starszego modelu ELMa. Bez problemu działają niebieskie wtyczki za 20 zł, ponieważ tam nie ma nowinek, które nie są do niczego potrzebne. Podobno przygotowywana jest poprawka/aktualizacja telefonu, więc możesz zacząć od sprawdzenia aktualizacji.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Proszę umieścić post w Dziale Giełdawojtasek pisze:Hej, mam sprawdzony i gdzies tutaj polecany kabelek do zbycia z tym ze na com port do kompa. Rs232 to w oplach chyba najlepsza stabilnosc polaczenia.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Masz instalacje gazową, wyłącz ją i sprawdź ponownie u siebie, być może gazownik się wpiął w wiązkę i szczytuje wtryski benzynowe i blokuje Ci połączenie.Oficer pisze:Przetrenowałem teraz 3 kostki
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
-
- Bywalec
- Imię: Dawid
- Auto: Opel Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Dzięki za podpowiedź. W końcu natrafiłem na tą, z którą Zośka chciała porozmawiać i nie muszę odłączać gazu.Crazy pisze:Masz instalacje gazową, wyłącz ją i sprawdź ponownie u siebie, być może gazownik się wpiął w wiązkę i szczytuje wtryski benzynowe i blokuje Ci połączenie.Oficer pisze:Przetrenowałem teraz 3 kostki
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2017, 14:59 przez Oficer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Imię: Paweł
- Auto: Opel Zafira B 1.6
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z16XE1
Witam koledzy. By nie zakładać nowego tematu mam pytanie odnośnie interfejsu.
Posiadam interfejs Opel tech 2 usb kupiony z allegro taki cały niebieski.
Podłączam pod laptopa i do Zośki , przełącza na pin 7 i łączy się z silnikiem elegancko. Później chcę odczytać airbag pisze ze przełącza na pin 12 i echo. Da się coś z tym zrobić? przerobić kabel czy fejs do bani?
Posiadam interfejs Opel tech 2 usb kupiony z allegro taki cały niebieski.
Podłączam pod laptopa i do Zośki , przełącza na pin 7 i łączy się z silnikiem elegancko. Później chcę odczytać airbag pisze ze przełącza na pin 12 i echo. Da się coś z tym zrobić? przerobić kabel czy fejs do bani?
Ostatnio zmieniony 07 lut 2017, 11:42 przez pablo811, łącznie zmieniany 2 razy.
- paucio
- Świeżak
- Auto: Opel Zafira 1.6
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Witam, posiadam fejs V01.45 oraz china clone 08/2010 i od jakiegoś czasu nie mogę wejść w konfiguracje wariantów programu przy podłączaniu do AH lub ZB. Wyświetla komunikat jak na zdjęciu. Czy ktoś sie spotkał już z czymś takim? Test przechodzi normalnie, można wejść w inne pozycje bez problemu oprócz konfiguracji.
- paucio
- Świeżak
- Auto: Opel Zafira 1.6
- Oznaczenie silnika: Z16XE
dzięki za radę ale nie spóbuję (patrz niżej)
http://www.op-com.pl/?mod=site&id=15
http://www.op-com.pl/?mod=site&id=15