[A] - wojtowca - Moja "Zośka" 2,2DTI 2002r SELECTI
Wojtek, chyba mnie przekonałeś i aktualne zimówki po sezonie pójdą na sprzedaż (alu + gumy) i wtedy będzie fundusz na zimowe 16"... to też z myślą o przyszłości się zakupi Będzie dobry wygląd i pewność. Widać, że kochasz Zosię... niech tak zostanie, a ten, który kupi będzie bardzo zadowolony i zapłaci dobre pieniądze za tych kilka lat
- wojtowca
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
O tak Wojt, przede wszystkim zniknęło błoto z podłogi (normalne niestety przy dzieciach ) i związany z tym nieprzyjemny dla mnie zapach .Wojti pisze:Wojtek Zosia pewnie odżyła po tej zimowej pogodzie
Ja właśnie tak Rafał zrobiłemkacza1982 pisze:Wojtek, chyba mnie przekonałeś i aktualne zimówki po sezonie pójdą na sprzedaż (alu + gumy) i wtedy będzie fundusz na zimowe 16"...
Ostatnio zmieniony 06 mar 2017, 15:35 przez wojtowca, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojtowca
- Zafiromaniak
Więc historia wygląda tak: Odebrałem autko od mechanika po wymianie filtrów, oleju i naprawie klimatyzacji, klima chłodzi aż miło ale.... no właśnie ale... Z racji, że znam każdy szmer w moim aucie to z komory silnika dobiegał niepokojący mnie odgłos, mianowicie silnik buczy jak zwykły SDI a turbo ciągnie ale nie tak jak zawsze . Se myślę, nie włożyli pewnie filtra powietrza i pucha jest pusta. Dojechałem pod dom, nie gasze samochodu i patrze pod maskę... i w tym momencie poszło siarczyste ogniste "nosz kur.a mać"!!!
Przewód z dolotu powietrza do puchy filtra spadnięty z obudowy, lampa swobodnie leży na zderzaku bo nie przykręcone wkręty (w ogóle ich nie było), obudowa filtra goni jak stare portki, IC goni luźno, wężyk z jakiegoś podciśnienia za obudową f. wyrwany, wężyki paliwa przy filtrze puszczone obok uchwytów, normalnie M A S A K R A!!! .
Zaraz wróciłem z powrotem do warsztatu , poprosiłem właściciela i pokazałem co i jak. Po dłuższej rozmowie usterki usunięte przez innego mechanika przy mnie :> , konsekwencje tamten mecher będzie miał wyciągnięte a ja w ramach rekompensaty otrzymałem przeprosiny od właściciela oraz wjazd na mycie Zosi exclusive
Po tym zdarzeniu nasuwają się właśnie słowa Maćka ale niestety człowiek nie jest w stanie zrobić wszystko samemu bo np. nie ma do tego specjalistycznego sprzętu. Najważniejsze, że wszystko już jest OK
na język pchają się mi tylko jedne słowa: " nosz kur.a mać" .Maćku pisze:Będzie Pan Zadowolony hłe hłe czasami to ma się ochotę wszystko zrobić samemu.
Więc historia wygląda tak: Odebrałem autko od mechanika po wymianie filtrów, oleju i naprawie klimatyzacji, klima chłodzi aż miło ale.... no właśnie ale... Z racji, że znam każdy szmer w moim aucie to z komory silnika dobiegał niepokojący mnie odgłos, mianowicie silnik buczy jak zwykły SDI a turbo ciągnie ale nie tak jak zawsze . Se myślę, nie włożyli pewnie filtra powietrza i pucha jest pusta. Dojechałem pod dom, nie gasze samochodu i patrze pod maskę... i w tym momencie poszło siarczyste ogniste "nosz kur.a mać"!!!
Przewód z dolotu powietrza do puchy filtra spadnięty z obudowy, lampa swobodnie leży na zderzaku bo nie przykręcone wkręty (w ogóle ich nie było), obudowa filtra goni jak stare portki, IC goni luźno, wężyk z jakiegoś podciśnienia za obudową f. wyrwany, wężyki paliwa przy filtrze puszczone obok uchwytów, normalnie M A S A K R A!!! .
Zaraz wróciłem z powrotem do warsztatu , poprosiłem właściciela i pokazałem co i jak. Po dłuższej rozmowie usterki usunięte przez innego mechanika przy mnie :> , konsekwencje tamten mecher będzie miał wyciągnięte a ja w ramach rekompensaty otrzymałem przeprosiny od właściciela oraz wjazd na mycie Zosi exclusive
Po tym zdarzeniu nasuwają się właśnie słowa Maćka ale niestety człowiek nie jest w stanie zrobić wszystko samemu bo np. nie ma do tego specjalistycznego sprzętu. Najważniejsze, że wszystko już jest OK
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: seria 3
- Model: e46
- Oznaczenie silnika: M47,M54
Odpowiednie słowa cisną się na usta lecz szkoda strzępić ryja na takich mechaniorów... moi Bracia się tak przejechali kilka razy stąd ta moja niechęć zostawiania swojego auta paprokowi w końcu i tak będę musiał odesłać auto na grubszą wymianę tego i tamtego...
Ważne Wojtku iż nic poważnego się nie stało
Kiedy alusy odbierasz kurna chata
Ważne Wojtku iż nic poważnego się nie stało
- wojtowca
- Zafiromaniak
No kurna chata nie wiem , może w tym tygodniu . Też już bym je chciał, chłop ma tyle roboty a moje koła czekają w kolejceMaćku pisze:
- wojtowca
- Zafiromaniak
No i jest!!! W końcu odebrałem dzisiaj moje felusie po renowacji-naprawie. Efekt dla mnie powalający
BEFORE
AFTER
Oponki już założone, jutro wyważenie i jak czas pozwoli to montaż do Zosi.
... warto było czekać 3 miesiące aż kumpel je zrobi .
BEFORE
AFTER
Oponki już założone, jutro wyważenie i jak czas pozwoli to montaż do Zosi.
... warto było czekać 3 miesiące aż kumpel je zrobi .
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2017, 01:19 przez wojtowca, łącznie zmieniany 1 raz.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD