[B] dzienne światła LED
- czarekcw
- Zafiromaniak
- Imię: Cezary
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Reflektor nie posiada homologacji do świateł dziennych, żarówka również nie jest w żaden sposób homologowana.
Dwa wyjścia:
- podłączyć moduł do jazdy dziennej do reflektorów przeciwmgielnych (30% jasności świecenia, też bez homologacji ale tak się nie rzuca w oczy)
- montaż DRL w kratki/zderzak posiadające homologację.
Mam to drugie rozwiązanie, podobnie podłączone jak jarosz1977 http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... &start=585
Dwa wyjścia:
- podłączyć moduł do jazdy dziennej do reflektorów przeciwmgielnych (30% jasności świecenia, też bez homologacji ale tak się nie rzuca w oczy)
Mam to drugie rozwiązanie, podobnie podłączone jak jarosz1977 http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... &start=585
- opelmen
- Mieszkaniec
- Imię: Janusz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
- Oznaczenie silnika: Z18XER
1 wyjście odpada przy żarówkach bi-ksenonowych (mam taki moduł w ZA i sobie chwalę, w ZB odpada)czarekcw pisze:Reflektor nie posiada homologacji do świateł dziennych, żarówka również nie jest w żaden sposób homologowana.
Dwa wyjścia:
2 wyjście odpada bo traci się światła p-mgłowe a jakiekolwiek dodatkowe lampki na zderzak psują "wizerunek" samochodu.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 11:40 przez opelmen, łącznie zmieniany 1 raz.
- opelmen
- Mieszkaniec
Sorry, ale na temat gustu nie będę dyskutował..czarekcw pisze:Kolejny heheopelmen pisze:bo traci się światła p-mgłowe
Gdzie tu się coś traci?
Obrazek
- mariusz_technik
- Mieszkaniec
- Model:
Można by tez zamontować jakieś około 10cm szerokości ledy w atrapie chłodnicy, było by mniej więcej 60cm odstępu...
Zamówiłem Philipsy Daylight 9, jeszcze pomyślę gdzie je wcisnąć
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 14:31 przez mariusz_technik, łącznie zmieniany 1 raz.
- opelmen
- Mieszkaniec
I moje i Twoje rozwiązanie będzie kosztowne jeśli przyczepią się misiaczki, ale... nie ma ryzyka - nie ma zabawy :-)mariusz_technik pisze:Można by tez zamontować jakieś około 10cm szerokości ledy w atrapie chłodnicy, było by mniej więcej 60cm odstępu...
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 16:01 przez opelmen, łącznie zmieniany 1 raz.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Właśnie ja mam taki zamiar. Przerabiałem to już w Berlingo III, gdzie idealnie pasowały w kratki atrapy chłodnicy, a mocowanie polegało na wklejeniu na czarny silikon. W Outlanderze była inna kratka, tam zamontowałem je za kratką, coś w stylu jak gliniarze mają pochowane w pojazdach nieoznakowanych. Były widoczne, gdy były włączone.mariusz_technik pisze:Można by tez zamontować jakieś około 10cm szerokości ledy w atrapie chłodnicy, było by mniej więcej 60cm odstępu...
Teraz poszukują kratki Irmscher Look, w którą chcę wpasować takie światła.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- kita
- Przeglądacz
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
opelmen pisze:Czy montował ktoś takie 'cudo'?
http://allegro.pl/kierunkowskazy-swiatl ... 78567.html
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-led-k ... 95771.html
Zastanawiam się nad nimi bo żarniki bi-ksenonowe drogie
Zakupiłem ów taki zestaw tydzień temu, i będę go montował u siebie
Lecz zrobię to w niedzielę lub poniedziałek jak pogoda dopisze na tyle, abym mógł zrobić to na zewnatrz, obecnie do garażu nie wjade .
Zapodam zdjęcia jak to wyszło i jak sie spisuje.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
A reflektor bez soczewki ma barwioną przesłonę kierunkowskazu i nie robi mu różnicy czy wewnątrz jest białe czy pomarańczowe źródło światła, więc nie uda się na tym uruchomić dziennych.Mawerix pisze:A reflektor bez soczewkiFlora pisze:Reflektor z soczewką idealnie się do tego nadaje, ponieważ kierunkowskaz jest w nim bezbarwny.Mawerix pisze:Temat tyczy ZB a do niej nie da się zamontować takich LEDów.
- opelmen
- Mieszkaniec
Z niecierpliwością czekam na wieści, mile widziany jakiś tutekkita pisze:opelmen pisze:Czy montował ktoś takie 'cudo'?
http://allegro.pl/kierunkowskazy-swiatl ... 78567.html
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-led-k ... 95771.html
Zastanawiam się nad nimi bo żarniki bi-ksenonowe drogie
Lecz zrobię to w niedzielę lub poniedziałek jak pogoda dopisze na tyle, abym mógł zrobić to na zewnatrz, obecnie do garażu nie wjade .
Zapodam zdjęcia jak to wyszło i jak sie spisuje.
- mariusz_technik
- Mieszkaniec
- Model:
Chyba masz włączone programowo automatyczne włączanie świateł, musisz to wyłączyć, ma być sterowanie światłami normalnie pokrętłem, wtedy wyłączasz wszystko na pokrętle, a po odpaleniu gdy napięcie się zwiększy do ponad 13v włączą się ledy. Gdy przełączysz na postojówki lub światła, to ledy się wyłączą