Do dwóch ok ale ten pasek to nie znamwampir11111 pisze:Rysiek tylko INA
Pompa wody SKF
Pasek Gates
[B] - fredas - i jego zocha 1,9cdti 120km 2007/8
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Gates to chyba najlepsza firma produkująca paski. Produkują też paski do motorsportu ale są horrendalnie drogie i tylko do niektórych modeli.
W tamtym tygodniu potkałem się z przypadkiem że po 42k km obcieło kilka zębów n pasku rozrządu Conti w lanosie 1,6 16V, ale może pasek był zależny na magazynie.
Co do pompy wody to możesz wsadzić SKF-a jak pisał Wampir lub Ruvilla albo Hepu. Każda inna odpada. Gdyby nie była na rozrządzie to można by wsadzić coś tańszego, ale w tym przypadku nie ma co oszczędzać
W tamtym tygodniu potkałem się z przypadkiem że po 42k km obcieło kilka zębów n pasku rozrządu Conti w lanosie 1,6 16V, ale może pasek był zależny na magazynie.
Co do pompy wody to możesz wsadzić SKF-a jak pisał Wampir lub Ruvilla albo Hepu. Każda inna odpada. Gdyby nie była na rozrządzie to można by wsadzić coś tańszego, ale w tym przypadku nie ma co oszczędzać
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Uploaded with fotem.pl
od wewnątrz jeszcze gorzej to wygląda
Uploaded with fotem.pl
Stwierdziłem że na razie nie daję z autoszyby i podjechałem do firmy http://autoszyby-krukowko.pl/ koło Mroczy i tak to robią
Uploaded with fotem.pl
i jeszcze jedna
Uploaded with fotem.pl na prawdę wyszło zacnie Cdn.
Uploaded with fotem.pl
od wewnątrz jeszcze gorzej to wygląda
Uploaded with fotem.pl
Stwierdziłem że na razie nie daję z autoszyby i podjechałem do firmy http://autoszyby-krukowko.pl/ koło Mroczy i tak to robią
Uploaded with fotem.pl
i jeszcze jedna
Uploaded with fotem.pl na prawdę wyszło zacnie Cdn.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
dobra i szybka reakcja + profesjonalne zabezpieczenie
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2017, 21:26 przez Sebu$, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
Pomyśl o ubezpieczeniu szyb bez wkładu własnego kosztuje to około 60zł.
I wymienisz na koszt kogoś innego :> jak ja tylko nie NordGlass, ja już narzekam
I wymienisz na koszt kogoś innego :> jak ja tylko nie NordGlass, ja już narzekam
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2017, 21:29 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.
- fredas
- Zafiromaniak
Rafał mam ubezpieczoną full opcja ale po co mam czekać na agenturę jak to musi być od razu robionerafant4011 pisze:Pomyśl o ubezpieczeniu szyb bez wkładu własnego kosztuje to około 60zł.
A co się dzieje że narzekasz
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2017, 21:35 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
Wymienił byś na nową
Narzekam na swoją bo jest założona niecały rok temu A już na niej widać pełno kropek po kamykach(pewnie piasek i piaskarki), zauważyłem to teraz jak pojawiły się słoneczne dni...
Narzekam na swoją bo jest założona niecały rok temu A już na niej widać pełno kropek po kamykach(pewnie piasek i piaskarki), zauważyłem to teraz jak pojawiły się słoneczne dni...
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2017, 21:40 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- fredas
- Zafiromaniak
przyjedź w moje strony to nie tylko szyby dostają w du..e ale cały przód :> full piachu i innego dziadostwa na drogach plus dziury 3D Rafał twierdzisz że nord glas jest jakiś nie halo i lepszy jest piklingtonrafant4011 pisze:Wymienił byś na nową
Narzekam na swoją bo jest założona niecały rok temu A już na niej widać pełno kropek po kamykach(pewnie piasek i siatkarki), zauważyłem to teraz jak pojawiły się słoneczne dni...
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2017, 21:45 przez fredas, łącznie zmieniany 2 razy.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- czarekcw
- Zafiromaniak
- Imię: Cezary
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
A ja całkiem inne opinie słyszałem o Gates- albo INA albo Conti. Sam mam komplet rozrządu z Conti choć od razu znajomy meches montuje INA. Powiedziałem że ma być zacnie i sam wybrałem Conti.
Co do szyb- zdecydowanie Pilkington która tworzy też szyby na pierwszy montaż. Nord Glass jest za słaba- strasznie się rysuje.
Co do szyb- zdecydowanie Pilkington która tworzy też szyby na pierwszy montaż. Nord Glass jest za słaba- strasznie się rysuje.
- rafant4011
- Zafiromaniak
Ja dostałem znów będę musiał ubezpieczyć, ale tym razem dopłacę za coś lepszego... wezmę SPLINTEX były na pierwszy montaż... http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=305887#305887czarekcw pisze:Nord Glass'a to nawet za free ludzie nie chcą bo taki chłam
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2017, 19:14 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.