[A] - Szorstki23 - 2.0 OPC, 192 KM, 2002
Z racji że na liczniku wyskoczyła liczba z cyfrą dwa na początku czyli 200000 tys. km Zafira dostała odnowione felgi. Koszt regeneracji z wyważeniem i założeniem opon 680 zł.
Dokupiłem także moduł domykania szyb, zainstalowałem tak że szyby zamykają się razem z centralnym zamkiem a nie po drugim naciśnięciu z opcją ryglowania. http://allegro.pl/domykanie-szyb-z-pilo ... OTVkMzI%3D
Przy okazji instalacji modułu poprawiłem wiązki w tylnych drzwiach.
Z racji dobrego sprawowania Zosia zapisana na weekend majowy do lakiernika na naprawę lakieru w kilku miejscach.
Niestety po raz kolejny nie udało się kupić tylnego tłumika z kwasówki od Zafiry GSI, był wystawiony na aukcji na allegro a aukcja nieaktualna bo tłumik sprzedany.
Zapomniałem napisać że we wtorek auto umówione na wymianę filtrów gazu oraz przegląd klimatyzacji.
Dokupiłem także moduł domykania szyb, zainstalowałem tak że szyby zamykają się razem z centralnym zamkiem a nie po drugim naciśnięciu z opcją ryglowania. http://allegro.pl/domykanie-szyb-z-pilo ... OTVkMzI%3D
Przy okazji instalacji modułu poprawiłem wiązki w tylnych drzwiach.
Z racji dobrego sprawowania Zosia zapisana na weekend majowy do lakiernika na naprawę lakieru w kilku miejscach.
Niestety po raz kolejny nie udało się kupić tylnego tłumika z kwasówki od Zafiry GSI, był wystawiony na aukcji na allegro a aukcja nieaktualna bo tłumik sprzedany.
Zapomniałem napisać że we wtorek auto umówione na wymianę filtrów gazu oraz przegląd klimatyzacji.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2017, 18:33 przez Skasowany użytkownik 21943, łącznie zmieniany 2 razy.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Bywalec
- Imię: Krystian
- Auto: Opel Zafira A 2.0T Stage2
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: z20let
Długi weekend pracowity, gonie rudej gdzie się da oraz naprawa przytarcia lewe tylne nadkole które zrobiłem w garażu i uszkodzenia po psie na przedniej masce. Zosia już przygotowana do jutrzejszego lakierowania. Przy okazji wyjęty filtr kabinowy aby dokupić nowy. Auto będzie nocować w komorze aby dobrze wyschnąć i w razie czego zostaną zrobione poprawki. Naprawiłem także dwa uchwyty od grilla bo ułamane. Zamówiona także zaślepka do zderzaka tył w kolor. Niestety zdjęcia z telefonu bo aparat cyfrowy zostawiłem w domu.
Jak widać na zdjęciach pełno aut i nie tylko, ale nie wszystkie załapały się na foto w komorze stała jetta z 2007 r. Polonez, Corsa i Cordoba auta nie do roboty, tylko nasze.
Jak widać na zdjęciach pełno aut i nie tylko, ale nie wszystkie załapały się na foto w komorze stała jetta z 2007 r. Polonez, Corsa i Cordoba auta nie do roboty, tylko nasze.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2017, 21:06 przez Skasowany użytkownik 21943, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj zamontowany brakujący element w zderzaku, bez którego auto wyglądało kiepsko.
Zaślepka zakupiona od użytkownika olcik
W piątek szykuje się do spawania tłumika środkowego i końcowego z kwasówki. Rurki, kolanka, pręty do mocowania i tłumik środkowy zamówione i czekam na dostawę. Tłumik końcowy Jacky Auto Sport udało już nabyć wcześniej na aukcji i czeka już w garażu.
Zaślepka zakupiona od użytkownika olcik
W piątek szykuje się do spawania tłumika środkowego i końcowego z kwasówki. Rurki, kolanka, pręty do mocowania i tłumik środkowy zamówione i czekam na dostawę. Tłumik końcowy Jacky Auto Sport udało już nabyć wcześniej na aukcji i czeka już w garażu.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2017, 10:18 przez Skasowany użytkownik 21943, łącznie zmieniany 1 raz.