Mały update
Przez minione dni troszkę się działo jednak przeważnie czas spędzałem w pracy a tylko z doskoku na szybko ogarniałem co nie co w Zośce. Plan był taki żeby ogarnąć gratki i w końcu zamontować je w aucie. Niestety nie udało się tego zrobić.
Dzisiaj sobie powiedziałem że "choćby skały, sra..." od poniedziałku działam na ostro. Pompa, skrzynia biegów i jak się uda to podmianka kolektora. Muszę skończyć to wszystko do czwartku... Chyba że na zlot przyjadę Corsą.
W końcu skończyłem rzeźbić i dokładki są już wyszlifowane i zapodkładowane. Zostało jeszcze wrzucić je w kolor. 2 w głęboki czarny akryl z palety Kia no i ta co mam dodatkowo do ZB OPC jeszcze nie wiem. Chyba zostanie w podkładzie i albo kiedyś ją pomaluje albo znajdzie jakiegoś właściciela i on zadecyduje w jakim kolorze ma ona być.
Przy okazji udało mi się wykorzystać małego szkodnika:
Mała za młodu uczy się fachu
Jeżeli chodzi o Zofię to na wstępie chciałem się pochwalić oznakowaniem.
Ale muszę kupić większy rozmiar żeby były bardziej widoczne.
Dodatkowo zacząłem dłubać przy klimie. Udało mi się zakupić delikatnie uszkodzony przewód klimy z AH OPC. Dałom go do znajomych na zakucie i z 2 mają zrobić jeden praktycznie nowy.
Wymieniam pozostałe uszczelniacze i zawór rozprężny:
Tutaj miałem farta na maxa. W systemie IC znajomy znalazł mi ori zawór Hella (Behr) za 198 zł. Wystąpił jakiś błąd i wisiała 1 sztuka w tej cenie. Normalna cena w IC po zniżkach to 499 zł.
A najlepsze że, kilka godzin wcześniej taki sam w takim samym opakowaniu ale z logo GM trzymałem w rękach w ASO. Kosztował 1147 zł
Troszkę udało się zaoszczędzić.
Jest jeszcze jedna rzecz, którą po licznych problemach udało się zrealizować, ale o tym dowiecie się na zlocie i to w sumie nie u mnie w aucie :>