Filtr paliwa. Z20LEH
-
dany1107
Filtr paliwa. Z20LEH
Witam. Szukam i szukam ale niestety lipa. Czy ktoś może mi powiedzieć czy w zośce z tym silnikiem jest filtr paliwa? Bo nawet na ebayu nie mogę znaleźć. Z góry dziękuję.
-
dany1107
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Jest tak zwany filtr long life. Montowany jest on przy pompie paliwa i nie ma opcji żeby syf dostał się do układu paliwowego no chyba że uszkodzeniu mechanicznemu (poprzez jakieś dłubanie i majstrowanie) ulegnie siatka w filtrze. Ja demontowałem swój filtr przy przebiegu 210k km i wszystko z nim było ok. Faktycznie filtrował bo było na nim troszkę syfu.
-
tomzam
-
dany1107
-
dany1107
No tak myślałem żeby zamontować jakiś uniwersalny lub np od Zafiry. Tylko gdzie to założyć i czy to wogóle ma sens skoro jednak jest w zbiorniku?Sumik pisze:Dokładnie. To jest ta siateczka.
Jak chcesz się zabezpieczyć na 110% to możesz wrzucić jakiś filterek na przewodzie paliwowym. Ale czy jest to konieczne to już zależy od Ciebie.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Można kupić i zamontować jakiś uniwersalny np taki jak kiedyś montowało się w Maluchach.
Filtr to nie siatka i na pewno ma lepszą sprawność jeżeli chodzi o filtrowanie.
Zawsze możesz przeciąć przewód i wstawić tam filtr na dwóch opaskach. Lub zaprawić ori złączki do takich filtrów. Jak będziesz chciał to mam dostęp do takich końcówek i na upartego dało by rade coś skompletować.
Filtr to nie siatka i na pewno ma lepszą sprawność jeżeli chodzi o filtrowanie.
Zawsze możesz przeciąć przewód i wstawić tam filtr na dwóch opaskach. Lub zaprawić ori złączki do takich filtrów. Jak będziesz chciał to mam dostęp do takich końcówek i na upartego dało by rade coś skompletować.