[B] - wampir - ZAFIRA 2.0T
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Wojtek co do dymka to kupiłem Desmoxan i myślę że we wrześniu Zośka przestanie kopcić
Ostatnio zmieniony 19 sie 2017, 14:17 przez wampir11111, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojtowca
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Michał, nam Desmoxan nie pomógł . Oby Zośce pomogłowampir11111 pisze:Wojtek co do dymka to kupiłem Desmoxan i myślę że we wrześniu Zośka przestanie kopcić
- wampir11111
- Zafiromaniak
Uszczelki domy i smoka oczywiście nie obyło się bez pomocy Marcina "Sumik" dziękuję jeszcze raz
Do tego uszczelki pompy oleju i termostatu
Nowa oliwa na dotarcie silnika
I najważniejsza paczka wtryski
Wtryski były nowe i miały przejechane ok 2000km ale nie dawały mi one spokoju bo EGT było wysokie i wysłałem je do specjalistów na diagnostyke i regenerację
Oto efekty
Widać że różnica przed i po jest kolosalna
Uszczelki domy i smoka oczywiście nie obyło się bez pomocy Marcina "Sumik" dziękuję jeszcze raz
Do tego uszczelki pompy oleju i termostatu
Nowa oliwa na dotarcie silnika
I najważniejsza paczka wtryski
Wtryski były nowe i miały przejechane ok 2000km ale nie dawały mi one spokoju bo EGT było wysokie i wysłałem je do specjalistów na diagnostyke i regenerację
Oto efekty
Widać że różnica przed i po jest kolosalna
Ostatnio zmieniony 23 sie 2017, 19:53 przez wampir11111, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
rafant4011, wręcz przeciwnie. Odpowiednia ilość dobrze rozpylonego paliwa wpływa na spadek spalania. Komputer mniej musi kombinować z korektami a do tego nie występuje spalanie stukowe tak jak w przypadku wtrysków które mają duże rozbieżności. Zabieg jak najbardziej słuszny
Jestem ciekawy co to będzie z moimi wtryskami. Ale trzeba to ogarnąć żeby wszystko było na 110% Już kolega wampir11111 się tym zajmie. A przy okazji, nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość
Jestem ciekawy co to będzie z moimi wtryskami. Ale trzeba to ogarnąć żeby wszystko było na 110% Już kolega wampir11111 się tym zajmie. A przy okazji, nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość
- wampir11111
- Zafiromaniak
Marcin pewnie że się tym zajmę nawet wyślę w tej samej paczce co moje
Wojtek wiesz jak jest mam tylko 2 tygodnie na remont i muszę mieć wszystko co potrzebne na miejscu
Dotarły uszczelniacze Supertecha
Dobrze że miałem rozmowę z Tomkiem "tomekx9" i sprawdził które są ssące a które wydechowe
Myślałem że brązowe są na wydech a tu okazuje się że niebieskie dziękuję za info
Rafał niech pali tyle i trzeba tylko żeby było w końcu ok i będę mógł wykorzystać Zoche na 100%
Wojtek wiesz jak jest mam tylko 2 tygodnie na remont i muszę mieć wszystko co potrzebne na miejscu
Dotarły uszczelniacze Supertecha
Dobrze że miałem rozmowę z Tomkiem "tomekx9" i sprawdził które są ssące a które wydechowe
Myślałem że brązowe są na wydech a tu okazuje się że niebieskie dziękuję za info
Rafał niech pali tyle i trzeba tylko żeby było w końcu ok i będę mógł wykorzystać Zoche na 100%
Ostatnio zmieniony 24 sie 2017, 17:40 przez wampir11111, łącznie zmieniany 1 raz.
- wampir11111
- Zafiromaniak
Biorę przykład z Ciebie twój garaż bardzo motywuje do działania a jeszczę bardziej nasze rozmowy telefoniczne co z czym i jak to zrobićSumik pisze:Grubo, grubo, grubo... I tak trzymaj
Dodatkowo takim działaniem pokazujesz że się da samemu i mobilizujesz innych do przystąpienia do rodziny 300+
Dojechała waga jubilerska od 0,1g do 2000g i będziemy ważyć układ tłokowo korbowy
Chcę wszystko wyważyć z dokładnością do max 0,5g
- wampir11111
- Zafiromaniak