branie oleju

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
czarekcw

#136 Post autor: czarekcw »

Masz tu za darmo program :)
http://www.komputery-serwis.net/pl/120- ... droid.html

Aby nie zaśmiecać tematu- ja go instalowałem i działa bez problemu.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2017, 12:39 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz.
arkady2222

#137 Post autor: arkady2222 »

Dzięki bardzo, ale nie chce się zainstalować. Wyskakuje informacja, że dla bezpieczeństwa w urządzeniu zamontowano zabezpieczenia uniemożliwiające instalację aplikacji z nieznanych źródeł
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2017, 14:03 przez arkady2222, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kocur
Zafiromaniak
Imię: Mariusz
Auto: Opel Zafira B OPC
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#138 Post autor: Kocur »

arkady2222 pisze:Dzięki bardzo, ale nie chce się zainstalować. Wyskakuje informacja, że dla bezpieczeństwa w urządzeniu zamontowano zabezpieczenia uniemożliwiające instalację aplikacji z nieznanych źródeł.
Ustawienia/Ustawienia zaawansowane/Zabezpieczenia/Nieznane źródła - włączyć "Zezwalaj na zainstalowanie aplikacji spoza oficjalnych źródeł"
:f1: kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6, Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH. Obecnie:

Opel Zafira B OPC
Audi S4 Cabrio 3.0 V6
arkady2222

#139 Post autor: arkady2222 »

Zainstalowałem, ale z DPF-a jest tylko temeratura, a i tak nie działa. Trochę szkoda, bo już się cieszyłem, że będę miał jakiś wgląd, a tu lipa.
Zresztą, niektóre odczyty także nie działają.
Awatar użytkownika
Kocur
Zafiromaniak
Imię: Mariusz
Auto: Opel Zafira B OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#140 Post autor: Kocur »

arkady2222 pisze:Zainstalowałem, ale z DPF-a jest tylko temeratura, a i tak nie działa. Trochę szkoda, bo już się cieszyłem, że będę miał jakiś wgląd, a tu lipa.
Zresztą, niektóre odczyty także nie działają.
Znaczy to, że masz niepełny ELM niestety. Musisz poszukać pełnego. Ale chyba prościej będzie kupić sobie moduł do obserwacji DPF u któregoś z naszych forumowych Kolegów. Lub - gdy spodziewasz się wypalania - jeździć z podpiętym iterfejsem i laptopem logującym parametry
:f1: kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6, Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH. Obecnie:

Opel Zafira B OPC
Audi S4 Cabrio 3.0 V6
arkady2222

#141 Post autor: arkady2222 »

To już szybciej wyrwę chwasta :lol: Dzisiaj znowu zaczęło się wypalanie, zaledwie po 118km :shock:
Pojechałem się podpiąć (miałem jakieś 2km) i w trakcie podłączania, filtr przestał się wypalać.
Nasycenie było 40%, zresztą tak jak ostatnio.
Myślę, że te wypalania są po prostu przerywane, a za jakiś czas inicjowane znowu.
Wyskoczył jeszcze błąd:
"błąd w układzie recyrkulacji spalin EGR/ ostatnia wartość -40,62%
LWPM
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
Oznaczenie silnika: Z17DTJ
#142 Post autor: LWPM »

arkady2222 pisze:Dzisiaj znowu zaczęło się wypalanie, zaledwie po 118km
jak jeździsz dużo po mieście, to 118 km to normalny dystans - u mnie mam tak samo
arkady2222

#143 Post autor: arkady2222 »

Jeżdże wyłącznie po mieście na krótkich odcinkach. Ja wszystko rozumiem, tylko, że jeszcze ani razu nie zdążyłem dojechać na S3, żeby przegonić autko i w związku z tym, wypalanie kończy mi się, a raczej zostaje przerwane, po kilku kilometrach.
No i było by super, gdyby nie wzrost poziomu oleju na bagnecie. Wcześniej napisałem, że zrobiłem 1000km, ale poprawka…. zrobiłem 2500km przez 2 miesiące i od tego czasu poziom oleju wzrósł ze środkowej kreski na maxa. Przecież nie będę wymieniał oleju co 2,5tys. km :roll:
Dlatego myślę o usunięciu filtra.
A co z tym błędem co wyskoczył?
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2017, 20:53 przez arkady2222, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”