Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Odświeże trochę temat gdyż treść jest sprzed 5 lat. Mam możliwość zrobienia chip tuningu mojej Zafiry 2001 2.0Dti za nie duża kasę i niby ma to podnieść moc o 25 koni i bez wad dla auta. Czy ktoś robił coś takiego?
kumpel oddawał do podkrecenia osiągi zafirki-zczytano dane i wgrano nowe-jezdziłem jego zafcia po robocie-fajniej sie wkreca-żwawsze autko jak tylko turbinka sie zacznie wkręcać :)pozytywnie wyduszone kilka kucyków.sam bym zainwestował gdybym tylko posiadał nadwyżkę kilku polskich złotówek
kumpel krecił swa zafirke jakies trzy miesiace temu-takze nie odpowiem na ile bezpieczne-w kazdym badz razie osiagi sie poprawiły,spadło spalanie w trasie (oczywiscie przy utrzymaniu tego samego stylu jazdy)a ile radosci przy wyprzedzaniu :)bezcenne
Witam wszystkich!
Reaktywując temat do jakiej mocy i momentu mogę bezpiecznie czipować Zośkę 2.2 dti 2004r. I czy znacie kogoś godnego polecenia, oraz jaki największy IC można do tego silnika założyć. :>
Paximilian pisze:Witam wszystkich!
Reaktywując temat do jakiej mocy i momentu mogę bezpiecznie czipować Zośkę 2.2 dti 2004r. I czy znacie kogoś godnego polecenia, oraz jaki największy IC można do tego silnika założyć. :>
Bezpiecznie do żadnej. Znane są przypadki pękania wałów ze zmęczenia w tych motorach. Chociaż moja teoria jest taka, że pękały w autach gdzie było coś z dwumasą kombinowane (nadmierne wibracje).
Kiedyś na jakimś forum Omegi czytałem że robili te motory na 140-145KM, momentu nie podam.