Przepływomierz Z18XER - wskazania

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
amakuch1986

Przepływomierz Z18XER - wskazania

#1 Post autor: amakuch1986 »

Witajcie, przeglądałem wiele tematów ale nigdzie nie znalazłem wskazań przepływomierza dla silnika 1.8 140km z18xer.
Ja mam na biegu jałowym od 2,0 do 2,5 g/s
Martwi mnie dolne wskazanie 2 g/s

Wartości te nie powinny być większe ?
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2017, 15:05 przez amakuch1986, łącznie zmieniany 1 raz.
bykmark

#2 Post autor: bykmark »

A kolego jaką masz długoterminową korektę czasu wtrysku oraz czy masz jakieś objawy nieprawidłowej pracy silnika ?
amakuch1986

#3 Post autor: amakuch1986 »

Korekta długoterminowa wahająca się od -0,6 do 1,6%, nigdy nienwychodzi poza tą granicę, czy to jest na BP czy LPG.
Na benynie po odpaleniu jakieś 50m tak jak by się dławił. Potem problem ustępuje. Myślałem ze to przez LPG. Jeździłem pare dni na benzynie i problem nie ustępuje. Mam minimalnie tez falujące obroty ale to bardzo minimalnie.
Świece niedawno wymienione.
Przepustnica czyszczona.

Dlatego pytam o ten przepływomierz i jego wskazania.
Jutro z rana spróbuje odpiąć przepływomierz i przejechać z kilometr sprawdzając czy wpływamy na pierwsze metry jazdy.
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#4 Post autor: janekW67 »

Te objawy wskazują na przepływomierz.
Oczywiście!
amakuch1986

#5 Post autor: amakuch1986 »

janekW67 a podałbyś mi jeżeli dasz radę jakie Ty masz wskazania przepływomierza?

Zauważyłem też, że przez pewien czas po dodaniu gazu i trzymaniu np 2000 obrotów, obroty też falują.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2017, 21:32 przez amakuch1986, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”