Płukanie wtryskiwaczy

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
dzejdzej90

Płukanie wtryskiwaczy

#1 Post autor: dzejdzej90 »

Szanowni użytkownicy

Chciałbym zrobić płukanie wtryskiwaczy w 1.9cdti 100km silnik, czytałem jak wymienić filtr paliwa, dało mi pogląd jak to zrobić, jest spoko. Istnieje też dyskusja na temat dodatków do paliwa, tez super, tylko lane do baku a nie ma wskazówki na to jak to podłączyć bezposrednio na filtr żeby ciągło preparat z puszki.
Z kolei znalazłem taki system, gość opracował go na Vectrze, widzę że zrobił obieg zamknięty, i pominął filtr i laduje bezpośrenio na pompę. Tutaj filmik Vectra
Może, mi ktoś podpowiedzieć jak zrobić obieg zamknięty w Zosi tak żeby płukało wtryski?

Płukanie bezpośrednie wtrysków chce zrobić dlatego że pojawił się błąd 148304. Z tego co przekopałem internet to wychodzi na to że jest to błąd, gdzie wypada zapłon na czwartym cylindrze, i zanim miałoby to być rozbierane wolałał bym zrobić specyfikiem, a mam coś takiego TEC 2000

Wytrawnym mechanikiem nie jestem, za to szybko chwytam, więc jeżeli wiesz coś czego ja nie wiem, podziel się, będę mega zobowiązany ;)
PETERSS

#2 Post autor: PETERSS »

A sprawdzileś kostki na wtryskach? Może tu jest problem.
dzejdzej90

#3 Post autor: dzejdzej90 »

Połączenie jest w porządku, nie zauważyłem jakiś punktów które mogły by być podejrzane.
Co do świec są dobre, bo ostatnio sprawdzałem i są ok.

I co zauważyłem z rańca potrafi długo kręcić, i gdzieś upatruje w tym również problem że wypada zapłon.
PETERSS

#4 Post autor: PETERSS »

Poczytaj w necie o teście przelewów i to bym zrobił. Nie jest to mocno skomplikowane, a dowiesz się więcej o wtryskach. Błąd wypedałowałeś czy masz interfejs ?
dzejdzej90

#5 Post autor: dzejdzej90 »

Bład wypedałowany, interfejsu nie mam
Też już myślałem o teście przelewowym.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”