Brak reakcji

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Hajduk

#16 Post autor: Hajduk »

normalnie na maxa , rano wysuszyłem i założyłem prawie nówka .

Woytas

#17 Post autor: Woytas »

Z EGR-em tak jest albo Ci się uda i po umyciu bangla dalej albo trza kupić new :roll:

Hajduk

#18 Post autor: Hajduk »

do końca rzeczywiście samo czyszczenie może nie pomóc , przecież w kopule jest jakaś elektronika i tam wydaje mi się tkwi problem , może się mylę no ale poco były by te przewody .

Kocur_001

#19 Post autor: Kocur_001 »

jeżeli myślisz o tym czarnym na jednym z końców to cewka która porusza tym zaworem i w niej też zapieka się ten czepień.

Hajduk

#20 Post autor: Hajduk »

jak zwał tak zwał ale na nic całe czyszczenie jak poszła CEWKA - dobra powie mi ktoś czy samemu można zajrzeć do turbiny bez jakiegoś ryzyka ?

Kocur_001

#21 Post autor: Kocur_001 »

cewkę idzie sprawdzić albo miernikiem albo podpiąć op-coma i zobaczyć czy się wysuwa

sylmar

#22 Post autor: sylmar »

KOCUR pisze:jeżeli myślisz o tym czarnym na jednym z końców to cewka która porusza tym zaworem i w niej też zapieka się ten czepień.
To bardzo ważne spostrzeżenie :!:
To co najczęściej się czyści to mechaniczne elementy, które są widoczne po zdjęciu jakiejś klapki. Prosta sprawa. Z tą cewką jest już trudniej. I tego nikt praktycznie nie robi.

Anony Mous

#23 Post autor: Anony Mous »

Na HALEMBIE ul Młyńska jest warsztat FAWO-CAR oni zajmują sie wyłącznie oplami mają kompa to sie podepniesz, jak będziesz chciał to podam ci tel. Ja tam jeżdżę i z Astrą i z Zafirą są to goście godni polecenia a przede wszystkim znają sie na robocie. :) polecam
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 00:35 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 6 razy.

Anony Mous

#24 Post autor: Anony Mous »

marian329, wrzuć ten namiar w tym temacie http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=2292

Anony Mous

#25 Post autor: Anony Mous »

oki :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”