Witam.
Mam pytanie o wasze doświadczenia z tank oil. Tak się zastanawia, nad montażem takiego ustrojstwa. Mam odłączona odmę więc trochę czasem na postoju dostaje się pewien zapaszek. Znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/oil-catch-tank-alumin ... 6988430491
Tank oli (oil catch tank)
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Tank oli (oil catch tank)
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
-
KAMUI
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Zajrzyj do mnie. Ostatnio nabylem Catch Tanka. Problem jest taki ze wyjscie z pokrywy zaworow masz 18mm.
Kazdy sprzedawany ma jakas tam srednice ale nie jest to wiecej niz 12mm.
Dzwonisz lub piszesz do Properfekta i robia Ci na zamowienie. Jedyne czego nie mozna zmienic to srednica zbiorniczka bo chyba maja taki material wsadowy do obrobki.
Ja z wysylka dalem 180 zl. Moze przez to ze jestem stalym klientem, ale jak bedziesz chcial to sie ogarnie znizki
Poza tym ten zbiornik ma przewage nad tymi chinolami bo w srodku ma siatke ktora separuje olej od powietrza.
Chinole sa puste.
Kazdy sprzedawany ma jakas tam srednice ale nie jest to wiecej niz 12mm.
Dzwonisz lub piszesz do Properfekta i robia Ci na zamowienie. Jedyne czego nie mozna zmienic to srednica zbiorniczka bo chyba maja taki material wsadowy do obrobki.
Ja z wysylka dalem 180 zl. Moze przez to ze jestem stalym klientem, ale jak bedziesz chcial to sie ogarnie znizki
Poza tym ten zbiornik ma przewage nad tymi chinolami bo w srodku ma siatke ktora separuje olej od powietrza.
Chinole sa puste.
-
dany1107
Mam zamontowany i naprawdę działa ten zbiorniczek. Co do węża to tak jak napisał sumik lub zależy jaki zbiorniczek kupisz. Bo ja np miałem w zestawie 2 lub 3 rodzaje różnych końcówek do tego żeby nie kombinować. Wąż kupiłem silikonowy z ebaya, jest tego od groma, od koloru do rozmiaru jaki chcesz.
- Załączniki
-
- s-l225.jpg (14.82 KiB) Przejrzano 1052 razy
Ostatnio zmieniony 01 lis 2017, 21:25 przez dany1107, łącznie zmieniany 2 razy.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Co ile przebiegu zlewacie olej ze zbiorniczka?
Takiego chińczyka nie można wypełnić siatką. Jestem w posiadaniu drobnooczkowej siatki miedzianej.
Takiego chińczyka nie można wypełnić siatką. Jestem w posiadaniu drobnooczkowej siatki miedzianej.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2017, 23:38 przez paweldm, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti