Silnik klepie a nie sa to szklanki
-
szymek23
Silnik klepie a nie sa to szklanki
Siema pacjent zafira 1.6 ecotec 2006 rok mianowicie problem polega teoretycznie obstawialem szklanki ale jednak nie.
Nie sa to zmienne fazy zwykly prosty silnik.
Nie ma szklanek samo regulujacych kazda szklanka posiada swoja grubosc
Fakt ze naa dwuch mam za mala.szczeline bo 0.10 ale powinien dmuchac w sacy a nie klepac
Pytanie czego szukac rozrzad nowy ustawiony idealnie szklaanki na ssacym przerwy 0.20-0.27 prawie.ksiazkowo walki ok. A dalej chodzi jak klekot jak go przydlawie na biegu dostaje silnik obciazenia to cichnie jak obsluchiwalem sluchawka to slysze ewidentnie jak klepie przy ssacym. Pany gdzie moze tkwic problem jeszcze
Nie sa to zmienne fazy zwykly prosty silnik.
Nie ma szklanek samo regulujacych kazda szklanka posiada swoja grubosc
Fakt ze naa dwuch mam za mala.szczeline bo 0.10 ale powinien dmuchac w sacy a nie klepac
Pytanie czego szukac rozrzad nowy ustawiony idealnie szklaanki na ssacym przerwy 0.20-0.27 prawie.ksiazkowo walki ok. A dalej chodzi jak klekot jak go przydlawie na biegu dostaje silnik obciazenia to cichnie jak obsluchiwalem sluchawka to slysze ewidentnie jak klepie przy ssacym. Pany gdzie moze tkwic problem jeszcze
-
amakuch1986
-
amakuch1986
-
romek22794
Klepie/stuka od strony rozrządu rozumiem.amakuch1986 pisze:U mnie sprawa identyczna a mam z18xer, anii to nie szklanki, ani kzfr. Podejrzenia sa na 90% ze to rolka napinające rozrządu albo łożysko alternatora.
Mam podobnie, jeszcze nic nie robiłem z tym. Takie delikatne rytmiczne- tuk-tuk-tuk.
Już odkąd mam ją, tak ma. Przy rozrządzie zlecę mechannikowi diagnozę...
-
amakuch1986
-
szymek23
-
amakuch1986
-
szymek23