Moduł komfortu do Zafiry B
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Już prawie wszystko działa (w sumie to nigdy się nie skończy tzn możliwości )
Po wpisaniu tego key.action[6] = 8C14A10002 wyskakuje taki błąd to oznacza, że ten przycisk nie może działać z przytrzymaniem? Czy jak?
https://youtu.be/3FsuNYD7mng
Już prawie wszystko działa (w sumie to nigdy się nie skończy tzn możliwości )
Po wpisaniu tego key.action[6] = 8C14A10002 wyskakuje taki błąd to oznacza, że ten przycisk nie może działać z przytrzymaniem? Czy jak?
https://youtu.be/3FsuNYD7mng
-
- Zafiromaniak
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
no właśnie to oznacza, ze nie masz odpowiedniej licencji (taki kluczyk tam jest) - wpisz to co podałem i będzie działałopalibrzuch pisze: ↑08 gru 2017, 09:43Po wpisaniu tego key.action[6] = 8C14A10002 wyskakuje taki błąd to oznacza, że ten przycisk nie może działać z przytrzymaniem? Czy jak?
- Ostap
- Zafiromaniak
Łukasz ja na razie tylko sobie przeczytałem cały txt z możliwościami i tak sobie gdybam
Co do tej licencji to dziękuję ale z tego co pamiętam na taki przycisk się umawialiśmy Jeśli mam coś dopłacić to pisz śmiało Choć jeśli planujesz jakieś jeszcze fajne opcje np. dodatkowo płatne to wolę poczekać i kupić większość w pakiecie
Teraz jeszcze podpytam.
Czy jest jakaś akcja na włączenie oświetlenia w środku wszystkich lampek?
Co do tej licencji to dziękuję ale z tego co pamiętam na taki przycisk się umawialiśmy Jeśli mam coś dopłacić to pisz śmiało Choć jeśli planujesz jakieś jeszcze fajne opcje np. dodatkowo płatne to wolę poczekać i kupić większość w pakiecie
Teraz jeszcze podpytam.
Czy jest jakaś akcja na włączenie oświetlenia w środku wszystkich lampek?
-
- Zafiromaniak
możliwe że tak było, na prawdę nie pamiętam, mogłem też się pomylić przy tworzeniu tej licencji dla Ciebie. przepraszampalibrzuch pisze:Co do tej licencji to dziękuję ale z tego co pamiętam na taki przycisk się umawialiśmy
Oczywiście planuję jeszcze dodatkowe ciekawe opcje, no ale... brak czasu jak zwykle z tego co już wyczaiłeś, to będzie możliwość włączenia trybu SPORT bez kosztownej wymiany przycisków i panelu w samochodzie sprawdzałem u mnie i działa... no ale trzeba to dokończyć.
Jest jeszcze blokada uruchomienia silnika o której już wspominałem - też działa, ale funkcja niedokończona z powodu jak wyżej.
I są jeszcze inne bajery o których nawet nie wspominałem
tak, to jest tylko kwestia konfiguracji, wystarczy odpowiednio skonfigurowana własna akcja. Na razie nie opisałem nigdzie jak to tworzyć, bo można sobie krzywdę zrobić wpisując nie to co trzeba, ale odezwij się na PW - podpowiem co i jak.palibrzuch pisze:Czy jest jakaś akcja na włączenie oświetlenia w środku wszystkich lampek?
Ostatnio zmieniony 08 gru 2017, 14:47 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ostap
- Zafiromaniak
Trzeba przyznać, że przy tej opcji po uruchomieniu silnika też się dłużej zatrzymałem z czytaniem
Animacja działa Mam zmostkowane wkłady, więc u mnie to trochę inaczej działa ale jest spoko
Miny kierowców którym będę dziękował = bezcenne brakuje tylko jeszcze info czy na wyświetlaczu czy na desce jakiejś kontrolki, że animacja wystartowała, choć mógłbym ustawić drugą akcję np. aby ten sam przycisk po przytrzymaniu włączał dodatkowo np. BC i wtedy wiedziałbym, że ruszyło i z tyłu. Wolałbym jednak jakąś kontrolkę
Jak widać na filmiku włączyła się tylko raz a próbowałem 2x i taka informacja o załączeniu byłaby super.
https://youtu.be/lSb5cqjnTWw
Animacja działa Mam zmostkowane wkłady, więc u mnie to trochę inaczej działa ale jest spoko
Miny kierowców którym będę dziękował = bezcenne brakuje tylko jeszcze info czy na wyświetlaczu czy na desce jakiejś kontrolki, że animacja wystartowała, choć mógłbym ustawić drugą akcję np. aby ten sam przycisk po przytrzymaniu włączał dodatkowo np. BC i wtedy wiedziałbym, że ruszyło i z tyłu. Wolałbym jednak jakąś kontrolkę
Jak widać na filmiku włączyła się tylko raz a próbowałem 2x i taka informacja o załączeniu byłaby super.
https://youtu.be/lSb5cqjnTWw
-
- Zafiromaniak
faktycznie... dziwne to wyglądapalibrzuch pisze:Mam zmostkowane wkłady, więc u mnie to trochę inaczej działa ale jest spoko
Ja od jakiegoś czasu jeżdżę po mieście i włączam animację z tyłu i obserwuje reakcję ludzi za mną
informacja o uruchomieniu i zatrzymaniu jest, ale pokazuje się tylko jak masz zakładkę inną niż radio zaznaczoną. To jest do przerobienia w wolnej chwili, aby było niezależne od aktywnej zakładki. Tzn mogę to przerobić tak by wyświetlało się zawsze i to działa u mnie na CID, ale na GID nie działa - dlatego tego nie ma, bo nie wiem gdzie to jeszcze nie zadziała. O kontrolce na liczniku można pomyśleć... bo to całkiem dobry pomysłpalibrzuch pisze:brakuje tylko jeszcze info czy na wyświetlaczu czy na desce jakiejś kontrolki, że animacja wystartowała
spróbuj sobie ustawić
Kod: Zaznacz cały
key.helper.min = 10
Ostatnio zmieniony 08 gru 2017, 10:36 przez LWPM, łącznie zmieniany 2 razy.
- tOmki
- Zafiromaniak
- Imię: Tomasz
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NET
Może warto założyć drugi temat ze sprawdzonymi konfiguracjami.
Na zasadzie kod, opis działania na jakim wyświetlaczu, silniku , itp.
Bo na chwilę obecną dużo osób walczy z podstawową konfiguracją, a część osób posiada już tą wiedzę.
Na zasadzie kod, opis działania na jakim wyświetlaczu, silniku , itp.
Bo na chwilę obecną dużo osób walczy z podstawową konfiguracją, a część osób posiada już tą wiedzę.
ZB
ZC
ZC
popieram
można się już pogubić kto co chce i komu działa/nie działa
Łukaszu - dobry czas na UI (dla Twojego dobra)
można się już pogubić kto co chce i komu działa/nie działa
Łukaszu - dobry czas na UI (dla Twojego dobra)
-
- Przeglądacz
- Imię: Marcin
- Auto: Opel Astra H 1.6 Htb
- Model: AH
- Oznaczenie silnika: A16XER
W przypadku innego modułu ryglowanie drzwi działo tak że po przekroczeniu prędkości 30km/h drzwi się zamykały - tak jakby przycisnąć przycisk pod wyświetlaczem zamykania drzwi (chyba ZB jest podobny układ konsoli przycisków ).palibrzuch pisze: ↑06 gru 2017, 01:10 Ryglowanie polega na podaniu impulsu 12v krótkiego na każdy zamek i wtedy nie ma możliwości otworzenia od środka dźwignią. Jest luźna.
Dokładnie jest to fabryczna funkcja alarmu a bardziej funkcja którą w opcomie da się włączyć w Recu.
Moim zdaniem bardzo przydatne, ponieważ nikt nie otworzy z zewnątrz drzwi jak stoi się w korku i nie ukradnie czegoś.
Od środka oczywiście złapanie za klamkę skutkuje otwarciem zamków, czyli dokładnie tak jak z przycisku.
Jedyne co trzeba by zrobić to odczyt prędkości i wywołanie akcji ryglowania jeśli drzwi nie są zamknięte.
(Łatwo napisać, ale pewnie trzeba to tak zrobić aby nie miało dużego wpływu na stabilność działania modułu.)
- Ostap
- Zafiromaniak
Od środka można zamknąć na zasadzie działania pilota przy wciśnięciu 1x, nie ma możliwości ryglowania zamków od środka przyciskiem na konsoli tylko pilotem po wciśnięciu przycisku raz jeszcze po zamknięciu.
Przecież w opcomie da się włączyć zamykanie po określonej prędkości tylko, że tej prędkości nie da się edytować. Jak raz to włączysz opcomem to później możesz włączać i wyłączać przyciskiem na konsoli dłużej go przyciskając.
Dziś jechałem trochę trasą i faktycznie na innych zakładkach niż radio info o animacji jest Teraz mi tylko zginęło odprowadzanie gdzieś trzeba plik przejrzeć z ustawieniami.
Co do ryglowania to pewnie dałoby się ustawić pod jakiś przycisk aby to aktywować tylko jak to podczas wypadku? Wyłączy? Bo wtedy jest luźna klamka i jak drzwi otworzyć?
Wiem, że zamykanie zamków te z opcoma podczas wypadku je otwiera. W sumie jak otwiera to i chyba odryglowuje? Czy otwieranie odryglowuje? Czy może idzie impuls na zamek i rygiel? Tego nie wiem ale z tego co pamiętam przy robieniu podnośników to chyba najpierw przy otwieraniu zaryglowanych zamków najpierw idzie impuls na rygiel a później na zamek. Coś mi tak świta, więc to dłuższa kombinacja chyba.
Przecież w opcomie da się włączyć zamykanie po określonej prędkości tylko, że tej prędkości nie da się edytować. Jak raz to włączysz opcomem to później możesz włączać i wyłączać przyciskiem na konsoli dłużej go przyciskając.
Dziś jechałem trochę trasą i faktycznie na innych zakładkach niż radio info o animacji jest Teraz mi tylko zginęło odprowadzanie gdzieś trzeba plik przejrzeć z ustawieniami.
Co do ryglowania to pewnie dałoby się ustawić pod jakiś przycisk aby to aktywować tylko jak to podczas wypadku? Wyłączy? Bo wtedy jest luźna klamka i jak drzwi otworzyć?
Wiem, że zamykanie zamków te z opcoma podczas wypadku je otwiera. W sumie jak otwiera to i chyba odryglowuje? Czy otwieranie odryglowuje? Czy może idzie impuls na zamek i rygiel? Tego nie wiem ale z tego co pamiętam przy robieniu podnośników to chyba najpierw przy otwieraniu zaryglowanych zamków najpierw idzie impuls na rygiel a później na zamek. Coś mi tak świta, więc to dłuższa kombinacja chyba.
- Irek_S.
- Bywalec
- Imię: Irek
- Auto: Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Nie każda ma RECa, zamiast tego są same bezpieczniki.
A ryglowanie zamków to jeszcze rzadziej występująca funkcja i jest to powiązane z alarmem. Zamykanie zamków po przekroczeniu określonej prędkości to coś innego i jest tożsame z zamknięciem auta z przycisku konsoli lub pilota. Przy zamknięciu można drzwi otworzyć od środka za klamkę, przy ryglowaniu nie.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2017, 16:15 przez Irek_S., łącznie zmieniany 1 raz.
- Ostap
- Zafiromaniak
O matko to nie wiedziałem dopiero zagłębiam się w oplu
Walczę z tym modułem ale jest to fajna walka bo zaczynam wygrywać
Animację mam już pod klawiszem na kierownicy, odprowadzania działa jak należy tylko jeszcze za krótko ale coś już kombinuję
Czekam no nowe opcje bo chciałbym zrobić:
Po odpaleniu auta moduł miałby sprawdzić temperaturę i jeśli jest poniżej 10 to na 5min włącza podgrzewanie siedzeń na max a po 5min przechodzi na najniższe ustawienie a po 30min wyłącza całkowicie. Oczywiście chciałbym aby kontrolki na przyciskach też się włączały tak jak działa w danym momencie podgrzewanie foteli
Masa innych też rzeczy o których zbyt długo musiałbym pisać
Walczę z tym modułem ale jest to fajna walka bo zaczynam wygrywać
Animację mam już pod klawiszem na kierownicy, odprowadzania działa jak należy tylko jeszcze za krótko ale coś już kombinuję
Czekam no nowe opcje bo chciałbym zrobić:
Po odpaleniu auta moduł miałby sprawdzić temperaturę i jeśli jest poniżej 10 to na 5min włącza podgrzewanie siedzeń na max a po 5min przechodzi na najniższe ustawienie a po 30min wyłącza całkowicie. Oczywiście chciałbym aby kontrolki na przyciskach też się włączały tak jak działa w danym momencie podgrzewanie foteli
Masa innych też rzeczy o których zbyt długo musiałbym pisać