Właśnie dziś zauważyłem. Przekręcanie kluczyka na 2x pomaga. Włączamy, wyłączamy i potem znów. Z opcjami (np wyłączając świecenie kontrolek i inne wodotryski) sprawdzę, gdy wypnę moduł by przełożyć go na przedłużkę OBD.LWPM pisze: ↑12 mar 2018, 09:21to nie do końca tak jest... mam świadomość tego problemu i choć wiele w tym temacie już poprawiłem... to jeszcze nie do końca jest dobrze
dużo zależy od tego jakie opcje są powłączane
Moduł komfortu do Zafiry B
-
- Świeżak
- Imię: Konrad
- Auto: Zafira Family B 1,7 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: A17DTR
-
- Bywalec
- Imię: Patryk
- Auto: ZB Design Panorama Auto 1.9 CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jaki numer com ma przydzielony moduł w device manager? Jeśli wysoki to spróbuj przydzielić jakiś z początku, np com 2 i zobacz wtedy.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
U mnie jest com 6 i nie ma problemu na win 10. Konfigurator działa.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- scooter
- Bywalec
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTI
Ja już kupiłem 3 LCM....... mój pierwszy z początku produkcji nie ma micro usb i mam kupiony USB-UART(PL2303XA / HXA) i ten faktycznie nie działa na WIN10 zresztą dopiero dziś to doczytałem na stronie ze sterownikami.
Ten który dziś odebrałem działa na WIN10 za pierwszym razem,... sterownik pobrany ze strony podanej przez Łukasza i konfiguracja śmiga nawet na wysokim porcie com bo mi akurat wyszedł COM12
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
Video pod CIDa podepnę dopiero, gdy będę miał CIDa do testów w domu... znalazłem CIDa z kabelkiem RGB za 250zł... chyba nie dużo... co?
Twoje wymysły musza poczekać, bo na razie ostatnie dni walczyłem z problemami, bo mi przestało działać co nieco, a okazało się, że chyba REC mi padł.
Co prawda wszystko normalnie działa (szyby, alarm, światełka, ...), można nawet RECem sterować (animacje działają), ale nie można odczytać jego stanu ani kodów błędów.
Czy ktoś się spotkał może z takim zachowaniem RECa? w praktyce wygląda to tak, że na próbę odczytanie nieistniejącego bloku zwraca błąd, że bloku nie ma, ale przy odczycie istniejącego bloku jest kompletna cisza - brak odpowiedzi od RECa.
Twoje wymysły musza poczekać, bo na razie ostatnie dni walczyłem z problemami, bo mi przestało działać co nieco, a okazało się, że chyba REC mi padł.
Co prawda wszystko normalnie działa (szyby, alarm, światełka, ...), można nawet RECem sterować (animacje działają), ale nie można odczytać jego stanu ani kodów błędów.
Czy ktoś się spotkał może z takim zachowaniem RECa? w praktyce wygląda to tak, że na próbę odczytanie nieistniejącego bloku zwraca błąd, że bloku nie ma, ale przy odczycie istniejącego bloku jest kompletna cisza - brak odpowiedzi od RECa.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2018, 11:21 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
CID z kabelkiem RGB za 250zł jeśli do astry H / Zafira B to za darmo.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2018, 14:49 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
-
- Zafiromaniak
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
fakt... nie ma u mnie lekko, nie oszczędzam go, a i często jakieś śmieci do niego wysyłam... może trafiłem w jakiś czuły punkt?
-
- Bywalec
- Imię: Patryk
- Auto: ZB Design Panorama Auto 1.9 CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
No najwidoczniej hehe. A może to ona (ta skrzynka bezpiecznikow), a nie on (ten rec) i stąd ta cała heca z czułymi punktami i obrażaniami się haha ;-)
A tak na poważnie, to woda tam się czasem nie dostała? Ponoć przypadłość zafir, że lubi reca podlać z góry. Ale to pewnie byś widział przy podmianie, tak samo jak wtyczki czy nie są zielone bo też lubi się tam tak zdarzyć.
A tak na poważnie, to woda tam się czasem nie dostała? Ponoć przypadłość zafir, że lubi reca podlać z góry. Ale to pewnie byś widział przy podmianie, tak samo jak wtyczki czy nie są zielone bo też lubi się tam tak zdarzyć.
- Ostap
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
To może jakaś zrzutka na ten monitor? Ja bardzo chętnie mogę coś dorzucić kamery cofania bardzo mi brakuje bo w służbowym mam i jestem bardzo przyzwyczajony do tego. Nie to, że nie umiem jeździć ale fajny bajer.
To co Pany?
Na CID do testów
1. Ostap - 30zł
To co Pany?
Na CID do testów
1. Ostap - 30zł
- scooter
- Bywalec
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTI
1. Ostap - 30zł
2. Scooter - 30zł
3.
1. Ostap - 30zł
2. Scooter - 30zł
3.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2018, 17:56 przez scooter, łącznie zmieniany 2 razy.