Czujnik otwarcia drzwi

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
licznik

Czujnik otwarcia drzwi

#1 Post autor: licznik »

wiecie może gdzie znajduje się czujnik otwarcia drzwi, w zafirze a było prosto wszystko na wierzchu, a tu nie widzę
potrzebuje zrobić sobie włącznik całego oświetlenia wewnętrznego w aucie i przez wyłącznik drzwi byłoby chyba najprościej

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

a czemu chcesz to zrobić :?:

licznik

#3 Post autor: licznik »

ponieważ potrzebuje mieć tak jak w zafirze A włączam jeden guzik( w A pociągam przełącznik świateł) i w aucie staje się jasność całkowita :lol:

Anony Mous

#4 Post autor: Anony Mous »

też jestem za czymś takim....btw....jak się wyłącza lampke w podsufitce nad kierowcą? Denerwuje mnie jak np myje godzinę auto...otwieram rózne drzwi a ona cały czas śweci i czerpie akumulator

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#5 Post autor: Lorry »

kaliope pisze:ona cały czas śweci
no nie cały czas bo po jakichś 10-15min(a może i szybciej) się wyłącza sama przynajmniej u mnie

Nie wiem czy idzie ją wyłączyć o tak, bez ingerencji w kable

Anony Mous

#6 Post autor: Anony Mous »

Lorry pisze: no nie cały czas bo po jakichś 10-15min(a może i szybciej) się wyłącza sama przynajmniej u mnie

Nie wiem czy idzie ją wyłączyć o tak, bez ingerencji w kable
no tak ...po 15 minutach zgasnie....otworze drzwi np przy odkurzaniu i znowu śweci....potem znowu coś chce przetrzeć szmatką i znowu świeci... a mnie to denerwuje. Ostatnio jak mi akumulator siadł.....i ledwie dyszał....oczywiscie lampka się paliła i go dodatkowo pożerała.

Anony Mous

#7 Post autor: Anony Mous »

czujnik otwierania drzwi w ZB znajduje się w zamku w drzwiach

licznik

#8 Post autor: licznik »

marian329 pisze:czujnik otwierania drzwi w ZB znajduje się w zamku w drzwiach
a jest do tego dostęp,sterowany jest masą ?
jak wiesz coś więcej to mnie oświeć

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”