co to za złącze?

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Anony Mous

co to za złącze?

#1 Post autor: Anony Mous »

Robiłem dziś małe porządki i znalazłem coś takiego:
Obrazek
Obrazek

Gdybym znalazł to gdziekolwiek w aucie, to dałbył sobie spokój. Znalazłem to jednak "pod pokładem" w torbie zawierającej minimalnie używane: podnośnik, klucz do kół.
Na końcu są dwie blaszki i plastikowe zaczepy do wpięcia się gdzieś. Na obudowie jest strzałka. Wygląda to jak wejście, które mają ładowarki. Czy ktoś ma coś takiego w ZB i ew. do czego używa?

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#2 Post autor: rzadki »

jak dla mnie to jest końcówka od ładowarki samochodowej do Sony Ericssona np t610.

są takie ładowarki uniwersalne że mają jeden zasilacz i zestaw koncówek doróżnych telefonów - jak dla mnie to jedna z tych końcówek ;)

czy to taka końcówka?
http://www.smartbay.pl/images/products/ ... 174616.jpg
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

Anony Mous

#3 Post autor: Anony Mous »

Chyba odpowiedziałeś na moje pytanie. Przedopodobnie jest to końcówka do wpinania do zasilacza ładującego np. komórki.
Dzięki :piwo: i wyrzucam śmiecia :D

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#4 Post autor: rzadki »

cieszę się że pomogłem :) :piwo:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”