problem z silnikiem 2.2 benzyna

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Ptys75

problem z silnikiem 2.2 benzyna

#1 Post autor: Ptys75 »

Niezdecydowany WITAM Klubowiczów

Niedawno zakupiłem Zafire b 2.2 150 benzyna i nurtuje mnie pytanie odnośnie silnika i tego co sie z nim dzieje od samego poczatku.Auto było już u wielu mechaników i nikt nie daje odp i nie jest w stanie naprawic.Ale do sedna sprawy po odpaleniu auta z rana słychac wyrazny stukot od strony filtra powietrza mozliwe ze to rozrzad lub którys jego elemetów napinacz,ostatnio przegladajac internet natrafiłem na temat koło zamachowe faz rozrzadu lub elektrozawór po sprawdzeniu i przeczytaniu objawów u mnie zgadzaja sie w 80%:auto raz ma moc raz jej nie ma chodzi głosno i nieraz gasnie po odpaleniu,raz na trasie wrecz płynie a raz trudno ja rozbujac.i teraz pytanie co jest w silniku 2.2 elektrozawór czy koła bo w internecie tylko informacje na temat silnikow 1.6 i 1.8 a brak 2.2 na allegro tylko do 2 modeli silnika.
Skasowany użytkownik 6483

#2 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

Jesli masz KZFR w swoim silniku to prawdopodobnie to Ci zaczyna szwankować. Zreszta sam to zasugorewałeś w poście wyżej. Jesli nie uzyskasz wiążacej odpwiedzi, zadzwoń do serwisu OPLA, podaj jaki masz silnik to Ci powinni powiedzieć czy masz czy tez nie masz KZFR.
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#3 Post autor: janekW67 »

W silniku Z22YH nie ma KZFR.
Oczywiście!
Sokol_Milenijny

#4 Post autor: Sokol_Milenijny »

Jakieś błędy (P1191). Mozliwe problemy z pompą wysokiego ciśnienia?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”