[A,B]Zdalne włączanie samochodu
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Temat juz stary, jedynie co dodam to to że mój alarm dalej czuje się dobrze.
Jako ciekawostkę dodam że w między czasie zamontowałem taki alarm ze zdalnym odpalaniem w astrze H
więc elektronicznie to samo co ZB
Było sporo zabawy i nie było to proste połączyć sterowanie analogowe pod moduły CAN ale działa.
Jako ciekawostkę dodam że w między czasie zamontowałem taki alarm ze zdalnym odpalaniem w astrze H
więc elektronicznie to samo co ZB
Było sporo zabawy i nie było to proste połączyć sterowanie analogowe pod moduły CAN ale działa.
Z tego co mówił koleś z "Emil Łowca fotoradarów" (TTV) to nie może auto na postoju chodzić powyżej minuty czy coś w tym stylu. To jest po prostu nie zgodne z przepisami. Tak więc zgodne z prawem grzanie samochodu w zimie odpada. Ale fajny bajer. Klikasz przez okno i za 30 minut wchodzisz do ciepłego autka.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2016, 10:33 przez Jancio, łącznie zmieniany 1 raz.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Tylko zawsze trzeba pamiętać , by auto było zostawione na ręcznym i luzie, inaczej gonimy auto.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- evolution1zafir
- Mieszkaniec
- Imię: EVO
- Auto: Opel Zafira C Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Webasta znacznie potaniały a i oferta regenerowanych jest bogata, np za 1000 zł webasto thermo top c to już dobra cena ale jeśli auto ma can'a to tylko orginalny moduł sterujący dmuchawa wewnętrzną kosztuje 900zł i jest dostepny tylko nowy, orginalny i cena wszystkiego nie jest już taka kolorowa.
Zafira C
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
Witam Panowie. Jestem nowy ma forum i postaram się być grzeczny. Znalazłem do tej pory dwa tematy o zdalnym odpalaniu auta i ten jest najbardziej na temat ponieważ mam zamiar użyć do tego modułu stworzonego właśnie w tym celu. Zestaw nazywa się "Starter" link do startera poniżej jak i instrukcji montażu.
http://allegro.pl/zdalne-odpalanie-pilo ... 35870.html
https://www.google.co.uk/url?sa=t&sourc ... 2ePj-Y1MbA
Pytanie moje....
Czy przekaznik zapłonu to to samo co pompy paliwa?
Znalazłem już przekaznik rozrusznika lecz nie mogę znaleźć czegoś takiego jak zapłonu... z tego co wiem to po zapłonie pompa odrazu podaje a taki przekaznik znalazłem.
Za głupie pytanie z góry przepraszam.
Czy jak mam się podpiąć pod kierunkowskazy to muszę ciągnąć przewody aż do kabiny? Bo przekaźniki do "zaplonu" i rozrusznika są pod maską z tego co mi się wydaje. Czy może mogę gdzieś te przewody od tych przekazników zlokalizować również w środku lub na odwrót.
Czy w zapłon i rozrusznik można się wpiąć odrazu przy stacyjka?
Za głupie pytania z góry przepraszam.
http://allegro.pl/zdalne-odpalanie-pilo ... 35870.html
https://www.google.co.uk/url?sa=t&sourc ... 2ePj-Y1MbA
Pytanie moje....
Czy przekaznik zapłonu to to samo co pompy paliwa?
Znalazłem już przekaznik rozrusznika lecz nie mogę znaleźć czegoś takiego jak zapłonu... z tego co wiem to po zapłonie pompa odrazu podaje a taki przekaznik znalazłem.
Za głupie pytanie z góry przepraszam.
Czy jak mam się podpiąć pod kierunkowskazy to muszę ciągnąć przewody aż do kabiny? Bo przekaźniki do "zaplonu" i rozrusznika są pod maską z tego co mi się wydaje. Czy może mogę gdzieś te przewody od tych przekazników zlokalizować również w środku lub na odwrót.
Czy w zapłon i rozrusznik można się wpiąć odrazu przy stacyjka?
Za głupie pytania z góry przepraszam.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2017, 04:45 przez Knockaut85, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Świeżak
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 2.0 Turbo
- Oznaczenie silnika: Z20
- Mieszkaniec
Odgrzeję tego starego kotleta może się komuś przyda do alarmu albo do innych celów
Zasilanie + 12V, zasilanie AC1, AC2 oraz rozrusznik w przewodach w kolumnie kierownicy.
Pod lewa osłoną progu oraz wiązki licznika (za bezpiecznikami) można pobrać przewody kierunkowskazów, hamulca ręcznego i otwarcia drzwi oraz tylniej klapy.
W progu też jest kabel zasilania pompy paliwa.
Zasilanie + 12V, zasilanie AC1, AC2 oraz rozrusznik w przewodach w kolumnie kierownicy.
Pod lewa osłoną progu oraz wiązki licznika (za bezpiecznikami) można pobrać przewody kierunkowskazów, hamulca ręcznego i otwarcia drzwi oraz tylniej klapy.
W progu też jest kabel zasilania pompy paliwa.
- oki
- Mieszkaniec
Bu haha .... sorki nie mogłem. tomasso a co cię naszło na odpowiedż po dwóch latach i to nie na temat :-)
Webasto też mają piloty do sterowania, ba ja nawet miałem aplikację na telefon i sterowałem poprzez GSM z kontrolą temperatury wewnątrz.
Czy tak czy inaczej chodziło o zdalne uruchomienie silnika, w zafirze B można też podłączyć moduł ale większość podłączenia jest w skrzynce UEC pod maską. Więcej zabawy jak w zafirze A ale da się wykonać, w końcu gdzieś CAN się musi skończyć i pojawić się część wykonawcza analogowa.
Webasto też mają piloty do sterowania, ba ja nawet miałem aplikację na telefon i sterowałem poprzez GSM z kontrolą temperatury wewnątrz.
Czy tak czy inaczej chodziło o zdalne uruchomienie silnika, w zafirze B można też podłączyć moduł ale większość podłączenia jest w skrzynce UEC pod maską. Więcej zabawy jak w zafirze A ale da się wykonać, w końcu gdzieś CAN się musi skończyć i pojawić się część wykonawcza analogowa.