[B] - Ostap - ZB Z19DT 2006 DPF out AFL metro
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Takie coś mi się przyśniło a że przycisk był porysowany to zdarłem całkiem i okleiłem na czerwony mat. Oczywiście najpierw na czarną folię a później dwie naraz na ploter i trochę zdolnych rąk i opalarka
Wyszło jak chciałem
Wyszło jak chciałem
- Ostap
- Zafiromaniak
Gdzieś w garażu powinienem mieć jeszcze lampkę od astry bo kiedyś kupiłem dla czujników. Jak znajdę to okleję też te 3 przyciski i zobaczymy jak będzie to wyglądało
Zawsze będę mógł założyć oryginał jak będzie źle.
Zawsze będę mógł założyć oryginał jak będzie źle.
- Ostap
- Zafiromaniak
To się nacieszyłem.
Dodatkowo przy rozbieraniu licznika podkleiłem sobie taśmę od wyświetlacza aby ta się nie urwała. Nie myślałem, że taśma tak mocno przyklei się do taśmy od wyświetlacza i nie myśląc pociągnąłem. Lekko się oderwała. Wszystko działało do dziś. Teraz przebieg dzienny jest w połowie muszę lekko docisnąć I jest ok. Trzeba będzie znowu licznik rozebrać ;(
Ku... jak ten samochód mnie zaczyna drażnić.
Kolejne auto pozostawiam w 100% serii, nawet oleju nie będę zmieniał.
To się nacieszyłem.
Dodatkowo przy rozbieraniu licznika podkleiłem sobie taśmę od wyświetlacza aby ta się nie urwała. Nie myślałem, że taśma tak mocno przyklei się do taśmy od wyświetlacza i nie myśląc pociągnąłem. Lekko się oderwała. Wszystko działało do dziś. Teraz przebieg dzienny jest w połowie muszę lekko docisnąć I jest ok. Trzeba będzie znowu licznik rozebrać ;(
Ku... jak ten samochód mnie zaczyna drażnić.
Kolejne auto pozostawiam w 100% serii, nawet oleju nie będę zmieniał.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Zdjęcie mega
- Ostap
- Zafiromaniak
Zaparkowałem i nie miałem tel. przy sobie. Zobaczyłem auto i poszedłem do domu aby zrobić zdjęcie
Miałem tyle planów przy aucie bo do 7 stycznia jestem na urlopie, niestety leżę w szpitalu ze starszym synem, nie wiadomo jak długo...
Zaparkowałem i nie miałem tel. przy sobie. Zobaczyłem auto i poszedłem do domu aby zrobić zdjęcie
Miałem tyle planów przy aucie bo do 7 stycznia jestem na urlopie, niestety leżę w szpitalu ze starszym synem, nie wiadomo jak długo...
- Ostap
- Zafiromaniak
Lampa dalej wywala błąd. Sporadycznie ale wywala. Muszę ją wyjąć, tylko mimo urlopu czasu brak.
Znalazłem sposób na taśmę od IPC mimo, że tylko raz było źle, od tamtej pory wszystko wyświetla ok.
PLN 4.73 11%OFF | 30W / 40W / 60W Copper T Soldering Iron Tips With Free Hot Press For LCD Screen Flex Cable Repair
https://s.click.aliexpress.com/e/ciEycdVJ
PLN 9.23 | For Opel for Vauxhall/Astra/Zafira dashboards pixel for opel zafira astra ribbon cable tool
https://s.click.aliexpress.com/e/btusfLHr
14zl i naprawione będzie w razie W na zapas kupiłem.
Znalazłem sposób na taśmę od IPC mimo, że tylko raz było źle, od tamtej pory wszystko wyświetla ok.
PLN 4.73 11%OFF | 30W / 40W / 60W Copper T Soldering Iron Tips With Free Hot Press For LCD Screen Flex Cable Repair
https://s.click.aliexpress.com/e/ciEycdVJ
PLN 9.23 | For Opel for Vauxhall/Astra/Zafira dashboards pixel for opel zafira astra ribbon cable tool
https://s.click.aliexpress.com/e/btusfLHr
14zl i naprawione będzie w razie W na zapas kupiłem.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2018, 05:40 przez Ostap, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ostap
- Zafiromaniak
Mimo braku czasu zmieniłem podświetlanie klamek z przodu na zielony i dziś zmieniłem podświetlanie zapalniczki też na zielono. Wywaliłem ten pomarańczowy pierścień bo źle świeciło. Zostało już tylko lusterko
Dodano po 15 minutach 54 sekundach:
Zmierzyłem też to co chciałem i już wiem jak zrobić aby lusterko pasażera opuściło się po włączeniu wstecznego i podniosło po wyłączeniu jak to ma miejsce w vc wykorzystam do tego moduł LWPM
Tylko kiedy ja to zrobię?
Dodano po 18 minutach 4 sekundach:
Zapomniałem napisać
Przy okazji wyjmowania licznika zrobię jeszcze jedną małą modyfikację
Będzie kontrolka od zimnego silnika + podświetlanie ilości paliwa będzie w innym kolorze, pewnie czerwone. Możliwe, że te wstawki białe też zastąpię czerwonym. Zobaczymy.
Ze zmiany koloru jestem bardzo zadowolony. Polecam każdemu bo ten żółty nigdy mi się nie podobał.
Może na boczkach dookoła skóry dam "el wire", można byłoby to przetestować. Pytanie tylko czy da się sterować jasnością tego cuda?
Dodano po 15 minutach 54 sekundach:
Zmierzyłem też to co chciałem i już wiem jak zrobić aby lusterko pasażera opuściło się po włączeniu wstecznego i podniosło po wyłączeniu jak to ma miejsce w vc wykorzystam do tego moduł LWPM
Tylko kiedy ja to zrobię?
Dodano po 18 minutach 4 sekundach:
Zapomniałem napisać
Przy okazji wyjmowania licznika zrobię jeszcze jedną małą modyfikację
Będzie kontrolka od zimnego silnika + podświetlanie ilości paliwa będzie w innym kolorze, pewnie czerwone. Możliwe, że te wstawki białe też zastąpię czerwonym. Zobaczymy.
Ze zmiany koloru jestem bardzo zadowolony. Polecam każdemu bo ten żółty nigdy mi się nie podobał.
Może na boczkach dookoła skóry dam "el wire", można byłoby to przetestować. Pytanie tylko czy da się sterować jasnością tego cuda?
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Łukasz co do oryginalnego koloru podświetlenia to zgadzam się z Tobą w 100% że nie jest na czasie i nie pasuje do wnętrza