Wymiana wyświetlacza w Zafirze B
- akte
- Debiutant
- Imię: Tomek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A18XER
Robiłem przekładkę z Bid na GID u siebie z radiem CD30mp3 i wszystko działa- pełna funkcjonalność. Tak jak już napisano wcześniej,
- szukaj wyświetlacza wylogowanego (lub z kodem pin do niego)
- szukaj ramki do niego (obecna jaką posiadasz nie podejdzie),
- musisz posiadać swój car pass code,
- potrzebny Ci będzie op-com do zalogowania nowego wyświetlacza w EHU.
- szukaj wyświetlacza wylogowanego (lub z kodem pin do niego)
- szukaj ramki do niego (obecna jaką posiadasz nie podejdzie),
- musisz posiadać swój car pass code,
- potrzebny Ci będzie op-com do zalogowania nowego wyświetlacza w EHU.
Pozdrawiam
-
- Debiutant
- Imię: Jarek
- Auto: Opel Zafira 1,9 Automat
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
A tak uogólniając, jakie są Wasze doświadczenia. Jeżeli mam obecnie cd30 + TID + sterowanie z kierownicy + klima półautomatyczna, to na jaki zestaw będzie najlepsza zamiana. Na nawigacji mi nie zależy, przydalby sie natomiast AUX lub inna mozliwosc podlaczenia telefonu, zeby posluchac muzyki.
Z tego co doczytalem z anglika radia i wyswietlacze nie pasuja do wersji europejskiej.
Z tego co doczytalem z anglika radia i wyswietlacze nie pasuja do wersji europejskiej.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2018, 11:39 przez Jarki, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Debiutant
Kupilem narazie BID-a nie wylogowanego (napis nie miga) bez radia pokazywal spalanie chwilowe.
Okoliczny elektronik powiedzial ze mi go na pewno aktywuje bez problemu, nie mam car pass.
Moge narazie powiedziec ze ramka od tida nie pasuje do bida. Tzn wchodzi ale zostaje brzydka szpara na dole. Szkoda bo moja byla idealna. Ta kupiona z wyswietlaczem juz taka nie jest.
Nachodzi mnie jednak cheć na GID-a 3-liniowego, szperam w ogloszeniach.
Okoliczny elektronik powiedzial ze mi go na pewno aktywuje bez problemu, nie mam car pass.
Moge narazie powiedziec ze ramka od tida nie pasuje do bida. Tzn wchodzi ale zostaje brzydka szpara na dole. Szkoda bo moja byla idealna. Ta kupiona z wyswietlaczem juz taka nie jest.
Nachodzi mnie jednak cheć na GID-a 3-liniowego, szperam w ogloszeniach.
-
- Debiutant
Za ta kwote tez uwazam ze nie warto. Za polowe tej ceny juz tak.
Szukam dalej gida najlepiej z radiem, cos lepszego niz mam obecnie.
Mozecie mi wyjasnic, bo z tego co wyczytalem jak bede mial zestaw radio + wyswietlacz to pozostanie tylko aktywowac BC. Car pass nie bedzie potrzebny, choc oczywiscie warto by go miec.
Szukam dalej gida najlepiej z radiem, cos lepszego niz mam obecnie.
Mozecie mi wyjasnic, bo z tego co wyczytalem jak bede mial zestaw radio + wyswietlacz to pozostanie tylko aktywowac BC. Car pass nie bedzie potrzebny, choc oczywiscie warto by go miec.
-
- Debiutant
Dzieki za odp. Wlasnie gdzies juz tak wyczytalem, a jako swiezy posiadacza Zafiry duzo czytam i w sumie taka opcja wydaje sie najsensowniejsza.
Chyba cd30 mp3 wydaje sie najsensowniejsze, jeszcze zeby mialo mozliwosc dorobienia Aux to mi w zupelnosci wystarczy.
Mam jeszcze watpliwosci co do kodu car pass, dotyczy on samego radia, czy jest zapusany gdzies glebiej w samochodzie. Tzn. jak wymienie radio z wyswietlaczem i dostane do tego kod, to zalozmy ze bede mogl pozmieniac inne rzeczy w aucie, przykladowo domykanie szyb?
Chyba cd30 mp3 wydaje sie najsensowniejsze, jeszcze zeby mialo mozliwosc dorobienia Aux to mi w zupelnosci wystarczy.
Mam jeszcze watpliwosci co do kodu car pass, dotyczy on samego radia, czy jest zapusany gdzies glebiej w samochodzie. Tzn. jak wymienie radio z wyswietlaczem i dostane do tego kod, to zalozmy ze bede mogl pozmieniac inne rzeczy w aucie, przykladowo domykanie szyb?
Ostatnio zmieniony 14 gru 2018, 12:50 przez Jarki, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
Jeśli dostaniesz kod z radiem i będzie ono sparowane z wyświetlaczem to będziesz mógł zarządzać tylko tym kompletem. Carpass zawsze się przyda do auta i jeśli nie masz to zacznij od tego aby go uzyskać ceny różne od 30 w górę
Da się też za darmo ale trzeba mieć programator lub arduino i trochę czasu
Da się też za darmo ale trzeba mieć programator lub arduino i trochę czasu
- chojinka
- Bywalec
- Imię: Sebastian
- Auto: 1.7 CDTI 125 KM
- Oznaczenie silnika: A05
Witam. Mam kilka wyświetlaczy od kolegi i chciałbym któryś zamontować bo mam najsłabszy model. Interesuje mnie jakim programem mogę coś zrobić w radiu? Pozdrawiam
Aż po horyzontu kres...
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
OP-COM, kabel + oprogramowanie na Ali kosztuje około 60 zł, tylko wiadomo przesyłka trochę idzie. Ale tym kablem bardzo dużo można zrobić
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
-
- Debiutant
- Imię: łukasz
- Auto: opel zafira b 1.9 cdti 120KM
- Oznaczenie silnika: z19dth
witam pytanie czy carpass to jest jeden kod do wszystkiego ? czy np jeden do radia z inny do immo ?
2 pytanie czy jak mam wyswietlacz bid i chce zamontować gid to bedzie pokazywac np przepalona zarowka info o plynie spryskiwaczy itp ?
czy jeszcze trzeba cos miec w aucie ? moja zafira niepodiaca modułu rec jesli ma to znaczenie ?
2 pytanie czy jak mam wyswietlacz bid i chce zamontować gid to bedzie pokazywac np przepalona zarowka info o plynie spryskiwaczy itp ?
czy jeszcze trzeba cos miec w aucie ? moja zafira niepodiaca modułu rec jesli ma to znaczenie ?