[B] - Ostap - ZB Z19DT 2006 DPF out AFL metro
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
...wersja DeLux
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
Teraz może uda mi się na zlot w wawie podjechać to chłopaki zobaczą, że ten zielony to taki inny na zdjęciach nie widać tego
Jak przyjdą graty z Chin to rozbiorę licznik jeszcze raz bo muszę taśmę poprawić I wtedy zmienię trochę jeszcze podświetlenie będzie bardziej rasta
Jutro po 9 mam umówione miejsce u koleszki w warsztacie na podnośnik bo on nic nie będzie robił wyjmę rozrusznik I zmienię oliwę
Jak przyjdą graty z Chin to rozbiorę licznik jeszcze raz bo muszę taśmę poprawić I wtedy zmienię trochę jeszcze podświetlenie będzie bardziej rasta
Jutro po 9 mam umówione miejsce u koleszki w warsztacie na podnośnik bo on nic nie będzie robił wyjmę rozrusznik I zmienię oliwę
- Ostap
- Zafiromaniak
Najbardziej nie lubię brudnych rąk
Rozrusznik miał wybitą tuleję przy szczotkach przez co one nie brały do końca prostopadle same szczotki długie ale tak jak pisałem podcięte. Wymieniłem wszystkie tulejki i szczotkotrzymacz, a co tam, całe 34zl łącznie mnie to kosztowało
Kręci jak wariat. Dawać mi teraz mrozy, zobaczymy czy się poprawiło teraz fajny świst taki słychać i wydaje mi się, że kręci o wiele lepiej
Dziwne jest to, że był bardzo słabo przykręcony. Grzechotką 1/4 bez prawie wysiłku poszło. Od 2009 w PL nie był on na bank wyjmowany. Firmy jest mitsubishi jak stare dobre dropsy (dzięki Bodek za numer, wszystko ok )
Płukankę robiłem wedle zaleceń 30min. Olej był jak woda po spuszczeniu. Spokojnie sobie kapał kilka h bo w tym czasie robiłem rozrusznik i gadałem z koleszką
Założyłem nową uszczelkę na korek spustu.
Zrobiłem zdjęcia gdzie lekko puszcza mi olej. Mam się tym przejmować? Dodam, że od wymiany do wymiany nie dolewam. Turbo lekko gwizda.
Dokręciłem śrubę w maglu = nic się nie zmieniło. Drgania lekkie są. Na zimę nie robiłem doważania bo I tak wolno jeżdżę a do 130 jest ok.
Najbardziej nie lubię brudnych rąk
Rozrusznik miał wybitą tuleję przy szczotkach przez co one nie brały do końca prostopadle same szczotki długie ale tak jak pisałem podcięte. Wymieniłem wszystkie tulejki i szczotkotrzymacz, a co tam, całe 34zl łącznie mnie to kosztowało
Kręci jak wariat. Dawać mi teraz mrozy, zobaczymy czy się poprawiło teraz fajny świst taki słychać i wydaje mi się, że kręci o wiele lepiej
Dziwne jest to, że był bardzo słabo przykręcony. Grzechotką 1/4 bez prawie wysiłku poszło. Od 2009 w PL nie był on na bank wyjmowany. Firmy jest mitsubishi jak stare dobre dropsy (dzięki Bodek za numer, wszystko ok )
Płukankę robiłem wedle zaleceń 30min. Olej był jak woda po spuszczeniu. Spokojnie sobie kapał kilka h bo w tym czasie robiłem rozrusznik i gadałem z koleszką
Założyłem nową uszczelkę na korek spustu.
Zrobiłem zdjęcia gdzie lekko puszcza mi olej. Mam się tym przejmować? Dodam, że od wymiany do wymiany nie dolewam. Turbo lekko gwizda.
Dokręciłem śrubę w maglu = nic się nie zmieniło. Drgania lekkie są. Na zimę nie robiłem doważania bo I tak wolno jeżdżę a do 130 jest ok.
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ten wyciek to nie z wejścia szabelki tylko gdzieś z góry i tak spływa? Napisz po kilku tyś km jak ten Eurol, zastanawiałem się nad nim na kolejną wymiane.
- Ostap
- Zafiromaniak
Napiszę jak wszyscy co wlewali drogi olej (mimo, że ja wlałem tani)
Silnik pracuje cichutko, naprawdę dobry olej hahahahaha
Pojeżdżę trochę i dam znać
Wlałem też dodatek do niego archoila do ropy daję to i do oleju zaufałem
Silnik pracuje cichutko, naprawdę dobry olej hahahahaha
Pojeżdżę trochę i dam znać
Wlałem też dodatek do niego archoila do ropy daję to i do oleju zaufałem
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Trzeba by to umyć i potem obserwować. Jak będziesz miał kiedyś czas to odłącz jakiś czujnik żeby auto nie odpaliło, pokręć dłużej rozrusznikiem i zobacz przez moduł LWPM jakie są obroty silnika na rozruszniki. Byłoby do czego porównać w razie czego.
- Ostap
- Zafiromaniak
Jak będę w aucie to sprawdzę te obroty
Mam lusterko z paska b5 do testów opuszczania i podnoszenia przy wstecznym
Może jutro
Jak będę w aucie to sprawdzę te obroty
Mam lusterko z paska b5 do testów opuszczania i podnoszenia przy wstecznym
Może jutro
Czy coś Ci się wyświetla na górnym wyświetlaczu czy tylko kreski?