Pilot nie działa

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
lukaszgozdek
Świeżak
Model:

#31 Post autor: lukaszgozdek »

Witam
Zmieniłem baterię w kluczyku Opel Zafira B i przestał otwierać i zamykć centralny zamek zostało tylko otwieranie drzwi kluczem
Programowanie jak znalazłem gdzieś na forum nie działa czyli włożyć klucz do stacyjki przekręcić w pozycje 2 i przytrzymać guzik blokady . To nie działa. Na komputerze pojawia się komunikat coś że bateria 0 procent a wkładałem kilka nowych baterii i dalej to samo.Po podłączaniu op-com zczytałem błąd B3110 - Za niskie napięcie w układzie kluczyka z pilotem 2
Pomocy :) samochód stoi pod blokiem otwarty;/

Awatar użytkownika
romek22794
Mieszkaniec
Imię: roman
Auto: NJOY przycisk SPORT
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER,LpG

#32 Post autor: romek22794 »

Ja w kwestii "otwartego" samochodu. Jest opcja na wypadek uszkodzenia pilota, żeby zamknąć samochód.
Zaczynasz od drzwi pasażera- otwierasz je i nad zamkiem (w drzwiach) jest mała dziurka. Wkładasz tam kluczyk i pchniesz aż usłyszysz "klik".Zamykasz drzwi. Kolej na pozostałe. Kierowcy zamykasz ostatnie; normalnie kluczykiem.

A czy samochód w ogóle odpala na tym pilocie?
Miałem kiedyś taki przypadek z niedziałającym pilotem od telewizora. Nowe baterie i nic. Co zrobiłem? Zwarłem na chwilę wyprowadzenia pilota + i -. Oczywiście bez baterii. Ożył.

bodek510
Debiutant
Imię: Bogusław
Auto: Opel Zafira B 1,9 CDTI
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#33 Post autor: bodek510 »

Jest jeszcze przycisk w samochodzie do zamykania auta. Zamykać tym przyciskiem należy od strony pasażera.

lukaszgozdek
Świeżak
Model:

#34 Post autor: lukaszgozdek »

Tak normalnie odpala bez problemu.
Teraz stało się coś dziwnego wywala komunikat na komputerze że są żarówki spalone wszystkie z lewej strony ;/ Który bezpiecznik odpowiada za żarówki?
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2019, 19:39 przez lukaszgozdek, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”