co można wykonać przy pomocy OPCOM-a
-
- Mieszkaniec
- Imię: adam
- Auto: zafira b
- Model: za
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zależy od softu którego użyjesz. Plus tego fejsa taki, że na aukcji dają płytę z softem do większości marek. Opcom z Chin pokazał więcej błędów niż wypedałowałem tz. po wypedałowaniu nic nie było a na opcomie pokazał 1 błąd cima i chyba ze 2 inne. Co do Twojej propozycji to może rożnie być. Kolega zamontował we fiacie gaz i co jakiś czas go używa zadowolony bo kasuje błąd sondy i jeszcze jakiś tam czyli zwrócił się zakup. Twój wybór.
- szymon1977
- Bywalec
- Model:
Jeśli komuś przyszedł do głowy zakup ELM327 to proszę zapraszam do wątku
viewtopic.php?f=32&t=29378#p427144
viewtopic.php?f=32&t=29378#p427144
Fura jest tak szybka jak szybki jest woźnica.
-
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19CDTI
Mam pytanie Jakarta najlepsza aplikcja opcom Android?
-
- Imię: Kamil
- Auto: Zafira B 1,7 CDTI 110km Innovation
- Oznaczenie silnika: Z17DTR
ktoś z opcomem w okolicach Wrocławia/Olesnicy/Trzebnicy ? chciałbym tylko odblokować automatycznie ryglowanie drzwi oraz sprawdzić DPFa, dlatego nie widze sensu kupowania całego osprzętu nawet z PRC
-
- Mieszkaniec
- Imię: adam
- Auto: zafira b
- Model: za
Kamil masz racje i nie masz. Ktoś weźmie od Ciebie 50zl za usługę, a tyle dałem w PRC za interface, dzięki któremu odblokowałem kompa, uruchomiłem otwieranie szyb z pilota, brzęczyk pasów wyłączyłem czyli za całość chcieli w aso nie pytaj ile (kilka takich opcom-ow z China). Dodatkowo w mojej małej mieścinie mechaniory za samo podpięcie i usuniecie jakiejkolwiek kontrolki biorą 50zł.
-
- Przeglądacz
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafira B 1.8 2009r
Witam. Z ryżowego portalu kupiłem kabelek opcom w wersji 1.99
Dziś go poraz pierwszy odpaliłem i mam problem. Nie moge podłączyć się m.in. do modułów IPC ECU, SDM Airbag, REC, UEC. Z pozostałymi sie łączy.
Na innych forach widziałem że inni mieli podobny problem ale nie znalazłem rozwiązania. Ktoś pisał o jakimś bezpieczniku, inny o uwalonym kablu.
Może ktoś z was miał podobny problem?
Dziś go poraz pierwszy odpaliłem i mam problem. Nie moge podłączyć się m.in. do modułów IPC ECU, SDM Airbag, REC, UEC. Z pozostałymi sie łączy.
Na innych forach widziałem że inni mieli podobny problem ale nie znalazłem rozwiązania. Ktoś pisał o jakimś bezpieczniku, inny o uwalonym kablu.
Może ktoś z was miał podobny problem?