[B]Problemy z BC
Właśnie o ile sobie dobrze przypominam...to wtedy zapaliło się autko z kluczykiem i chodziło o żarówkę...którą wymieniłam i ok... tylko jak pisze DD jego o żarówce nie ostrzega a o oleju tak...i tego nie pojmuję... bo ja mam ten wyciek oleju i zrobiłam już pewno z 1000km na tym wycieku i nic mnie nie ostrzega ,żeby go było mało, non stop sprawdzam na bagnecie i też jest tak jak należy...i trochę mnie to zastanawia ... czujniki obydwa mam nowe,więc dlaczego tak jestkicaj pisze:gosia, a jak ci sie spalila zarowka to cos informowal?
Przepraszam ...bo może to oczywiste, ale mam mały mętlik
NIE, TRZEBA WGRAĆ NA NOWO jeśli nie pokazuje komunikatów mimo że kod sie wyświetla ja miałem tak samo ale przed awarią pokazywało mi komunikaty u mnie tez pokazuje graficznie i tekstowo wyświetlacz kolorowy (CID) niski stan płynu do spryskiwaczy, niski poziom płynu chłodzącego, przepaloną żarówkę przód i tył lewa i prawa strona na razie tyle pokazało, najlepiej wypiąć wtyczkę od tylnych lamp i wtedy pokaże.
Luz... Ja dzięki uprzejmości i życzliwości kolegi marian329....jeszcze raz wilekie dzięki za wyrozumiałość ...już wiem,że muszę wgrać na nowo..a jakby na potwierdzenie tego ..właśnie dzisiaj kumpel pożyczył Zośkę i zauważył,że jest do wymiany-żarówka...ja niestety nie dostrzegłam... między innymi dlatego ostrzeżenie by się przydało...DD pisze:gosia - pisałem, że o niskim poziomie oleju ostrzegła mnie kontrolka na obrotomierzu, a komp nie ostrzegł.
Tak....i jak tylko coś dojrzę... choć z tym może być ciężko... na pewno Tobie przekażę...DD pisze:gosia - czy będziesz wgrywać kod na nowo? Jeśli tak przyjrzyj się jak to jest robione, bo ja też chyba będę musiał to zrobić.
DD...tylko Op-com-em tego podobno nie da rady...trzeba TEchem
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, 15:38 przez gosia, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam pytanie, bo kupiłem Zafire z 2005r typ B i nie wiem czy w jej komputerze można mierzyć spalanie paliwa, ciśnienie w oponach itd. Na każdej instrukcji opla od 2005 w góre na rysunku i w opisie jest to opisane ale czy napewno?
PS: Opel Zafira (B) 1.9cm3; 100kM; disel ! Produkcja - listopad 2005r.
-
- Bywalec
- Model:
wrzuć foto wyświetlacza bo nikt tu nie jest wróżkągrabarz11 pisze:Mam pytanie, bo kupiłem Zafire z 2005r typ B i nie wiem czy w jej komputerze można mierzyć spalanie paliwa, ciśnienie w oponach itd. Na każdej instrukcji opla od 2005 w góre na rysunku i w opisie jest to opisane ale czy napewno?
http://zapodaj.net/4cc06cf16ec2.jpg.html
Prosze bardzo
http://zapodaj.net/9fd806637c39.jpg.html
A to zdjęcie z neta sciągniete ale ten sam komputer !
Prosze bardzo
http://zapodaj.net/9fd806637c39.jpg.html
A to zdjęcie z neta sciągniete ale ten sam komputer !
Ostatnio zmieniony 30 lip 2010, 20:09 przez grabarz11, łącznie zmieniany 1 raz.