[B]Czujniki ciśnienia w oponach (system DDS)
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
W jaki sposób je programujesz?tomek8308 pisze:Niekiedy piszą na forach, że tak może być ale czujniki pokazują złe ciśnienie dopiero po programowaniu wszystko wraca do normy. Mi nigdy się nie zdarzyło, a w obydwu kompletach też mam oryginały zawsze musiałem programować.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
-
- Przeglądacz
- Imię: Filip
- Auto: Astra h
- Model: AH
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Witam wszystkich.
mam mały problem z czujnikami TPMS
autko wczesniej nie miało TPMS miało tylko DDS
dołożyłem moduł oraz czujniki wszędzie zaprogramowałem że TPMS występuje ale na Cid nie pokazuje mi ciśnienia tylko kreski.jak wejdę op-com lub tech do TPMS to widzi mi wszystkie czujniki pokazuje ciśnienie temp a na cid dalej nic.czy ktoś wie jak to ugryżć .robiłem już reset DDS i dalej nic może ma ktoś jakąś radę.Pozdrawiam
mam mały problem z czujnikami TPMS
autko wczesniej nie miało TPMS miało tylko DDS
dołożyłem moduł oraz czujniki wszędzie zaprogramowałem że TPMS występuje ale na Cid nie pokazuje mi ciśnienia tylko kreski.jak wejdę op-com lub tech do TPMS to widzi mi wszystkie czujniki pokazuje ciśnienie temp a na cid dalej nic.czy ktoś wie jak to ugryżć .robiłem już reset DDS i dalej nic może ma ktoś jakąś radę.Pozdrawiam
-
- Świeżak
- Imię: Maria
- Auto: Opel Zafira 1.8 Family
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Gdzie w Zafirze B jest ta centralka TPMS ? Ja mam zdiagnozowane uszkodzenie i chcę wymienić, ale gdzie tego szukać? Na forum ktoś pisał, że za schowkiem, ale tam tylko dmuchawa nawiewu i nic więcej.
Mam Zafirę Family z 2014r. więc może coś jest inaczej niż we wcześniejszych wersjach?
PS. To z całą pewnością jest system TPMS, bo są zarówo czujniki w kołach, jak i wskazania ciśnienia wyświetlane na bieżąco. Diagnozę, że to centralka TPMS jest uszkodzona zrobili mi w ASO.
Mam Zafirę Family z 2014r. więc może coś jest inaczej niż we wcześniejszych wersjach?
PS. To z całą pewnością jest system TPMS, bo są zarówo czujniki w kołach, jak i wskazania ciśnienia wyświetlane na bieżąco. Diagnozę, że to centralka TPMS jest uszkodzona zrobili mi w ASO.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2020, 08:35 przez MaryJ, łącznie zmieniany 2 razy.
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Dokładam u siebie moduł TPMS i mam pytanie, podłączyłem moduł do instalacji i mam odczyt z modułu TPMS na diagnostyce, wykasowałem nawet jakieś stare błędy z tej centralki ale nie mam żadnych odczytów z czujników mimo że leżą na siedzeniu obok.
Czy na diagnostyce powinny być widoczne czujniki pomijam kwestię kodowania w modułach samochodu?
Czy na diagnostyce powinny być widoczne czujniki pomijam kwestię kodowania w modułach samochodu?