Opel Zafira B w benzynie podejście drugie
Moderator: Tunio999
-
- Imię: Łukasz
- Auto: Mercedes-Benz Klasa A
- Model: A
- Oznaczenie silnika: W168
Opel Zafira B w benzynie podejście drugie
Bardzo dziękuję za cenne uwagi i wskazówki. Dalej męczę temat. Nie mogąc się zdecydować na rodzaj silnika
Zastanawiam się jak ocenić czy dany silnik jest w dobrym stanie skoro tak jak wspomniał kolega nie wiadomo co do końca działo się z autem dopuki nie przekroczyło granicy. Wszyscy mówią kupo zadbany silnik i dbaj a bedzie jeździł. Problem jest z tym zadbanym, bo na pierwszy rzut oka zadbanych jest wiekszość. Problemy wychodzą później.
Znalazłem w mojej okolicy jeszcze jedną Zafirkę za podobne pieniądze. Jutro jade ją zobaczyć tylko tym razem silnik benzyna 1.6 105 KM. Musze sprawdzić jak się tym jeździ.
Podrzuce ofertę:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... b45bcc27a8
Byłbym bardzo wdzięczny jak byście mogli ocenić drugą oferte samochodu i porównać ją do poprzedniego ogłoszenia. Okiem specjalistów ocenić, które waszym zdaniem autko jest bardziej godne uwagi. Benzyna 1.8 czy 1.6? Wzorując się na tych dwóch ogłoszeniach.
aha i który silnik lepszy do gazu z nich?
Dziękuje z góry za pomoc
Pozdrawiam
Na każde auto zakładamy osobny temat. Poprawiłem Mariusz131
Zastanawiam się jak ocenić czy dany silnik jest w dobrym stanie skoro tak jak wspomniał kolega nie wiadomo co do końca działo się z autem dopuki nie przekroczyło granicy. Wszyscy mówią kupo zadbany silnik i dbaj a bedzie jeździł. Problem jest z tym zadbanym, bo na pierwszy rzut oka zadbanych jest wiekszość. Problemy wychodzą później.
Znalazłem w mojej okolicy jeszcze jedną Zafirkę za podobne pieniądze. Jutro jade ją zobaczyć tylko tym razem silnik benzyna 1.6 105 KM. Musze sprawdzić jak się tym jeździ.
Podrzuce ofertę:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... b45bcc27a8
Byłbym bardzo wdzięczny jak byście mogli ocenić drugą oferte samochodu i porównać ją do poprzedniego ogłoszenia. Okiem specjalistów ocenić, które waszym zdaniem autko jest bardziej godne uwagi. Benzyna 1.8 czy 1.6? Wzorując się na tych dwóch ogłoszeniach.
aha i który silnik lepszy do gazu z nich?
Dziękuje z góry za pomoc
Pozdrawiam
Na każde auto zakładamy osobny temat. Poprawiłem Mariusz131
Ostatnio zmieniony 20 maja 2020, 06:11 przez Mariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kocur
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira B OPC
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
1.6 na takiego kolosa jest po prostu zbyt słaby moim zdaniem. Sądzę, że powinieneś rozglądać się za 1.8. Sprawdzona jednostka, dobrze toleruje gaz -duża część naszych Kolegów ma właśnie taką kombinację.
Dodano po 3 minutach 9 sekundach:
A ten samochód to spory golas, jeśli chodzi o wyposażenie. Wyświetlacz TID (najprostszy), klima manualna, z tyłu korbotronik ...
Niezbyt zachęca do kupna, jeśli miałbym być szczery
Dodano po 3 minutach 9 sekundach:
A ten samochód to spory golas, jeśli chodzi o wyposażenie. Wyświetlacz TID (najprostszy), klima manualna, z tyłu korbotronik ...
Niezbyt zachęca do kupna, jeśli miałbym być szczery
kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6. Obecnie:
Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH
Opel Zafira B OPC
Audi A4 B6 S4 Cabrio 3.0 V6
Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH
Opel Zafira B OPC
Audi A4 B6 S4 Cabrio 3.0 V6
-
No wiadomo że to demon prędkości nie będzie. Chodzi mi raczej o trwałość, awaryjność i koszty urzymania silnika jak by się coś zaczeło psuć.
Co do wyposażenia masz rację szału nie ma
Co do wyposażenia masz rację szału nie ma
Ostatnio zmieniony 20 maja 2020, 14:27 przez Dysan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Oznaczenie silnika: A16LET
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
Miałem ten silnik w astrze. Z16XEP. Nie ma w nim KZFR. Zawory ze szklankami, gdyby miało być LPG.
Kulać się będzie, skoro się kulało już 208 tys. km.
Kulać się będzie, skoro się kulało już 208 tys. km.
-
Autko sprawdziłem. Stan nie najlepszy. Od 4 lat jeździ po polsce i nie było w nim robione dosłownie nic. Nawet nie ma pewności po włascicielu czy wymieniał olej i filtry regularnie. Historia auta z przed pojawienia się w Polsce nie znana. Wyciek w silniku. Auto sciąga w lewo i trzęsie się kierownica przy 120 km/h. Sprzęgło na końcówce. W kaloseri tylko jeden bok nie był robiony od strony kierowcy. Reszta malowana i jakieś prowizoryczne poprawki. Generalnie ładowane było nie raz nie dwa przez te lata. No nic szukam dalej